En campanya

Ben poques hores fa que ha començat la campanya per les generals de març, unes eleccions que, segons en Pere Sampol, 'poden fer història': històric seria plantar un diputat no espanyol al Parament d'Espanya des de les Balears, qualcú que no tengués problemes en enviar al colmo el senyor Zapatero i a la merda el senyor Rajoy; com a mínim seria un diputat mallorquí del qual en coneixeríem el nom…
 

[@more@]Es diu que les eleccions es presenten crispades, que hi ha 'tensión', provocada o no, que la cosa està renyida i d'aquí ve tanta de mala llet. La veritat: mala llet n'hi havia fa quatre anys, quan de derrotar el feixisme es tractava; avui, en canvi, al bar de la plaça de Bunyola s'hi respirava un ambient ben tranquil. Els companys del PSOE local feien comptes penjar la primera pancarta -s'hi posen prest-, però ni les seves cares, ni les nostres, duen l'exitació de la darrera campanya de les autonòmiques i municipals. Allò sí que va ser tensió! Aquí sí que hi va haver mala llet, feina, i un aire que respiràvem els que trepitjàvem el carrer que el canvi era possible. Quin canvi serà, que torni a guanyar míster-cella, pels veïnats de Bunyola? Cap ni un, res de nou més que la bona voluntat de la bona gent, mallorquina i d'esquerres, que voten ZP amb la idea que tranquilitzen la seva consciència esquerrana, ni que sigui una vegada cada quatre anys.

El canvi, pels bunyolins, pels mallorquins, i per les Illes (i pels espanyols!), seria que dia 10 en Sampol agafàs el vol cap a Madrid, a dir-los als senyors espanyols que amb sous del que ens roben, a Bunyola podríem fer quatre escoles, ara que no en tenim cap en condicions; o rebaixar el peatge més car d'Europa, del túnel de Sóller, que els pares dels nostres nins han de pagar si els han d'acompanyar a l'institut perquè s'han adormit. O fer saber als senyors espanyols que Raixa és dels bunyolins i no el parador d'estiu de la ministra, i que no consentirem haver de demanar permís per passar per dins ca nostra.

Difícilment la granera núm. 1 del PSIB-PSOE dirà res d'això, com tampoc ho farà la patata núm. 1 del PP. La candidata Ramírez, que té una web molt xula (i quina feinada doblara-la al castellà! Per cert, la pàgina no funciona bé, només tradueix els escrits en català), provarà de reformar Espanya -impossible- abans de reformar les dependències municipals del nostre municipi. El senyor míster-cella evidentment no sap on és Bunyola, i deu ser de fa poc -com la gran majoria d'espanyols peninsulars- que ha après a distingir les Canàries de les Balears. Ni venuts ni invasors, només els nostres ens podran defensar. Una veu pròpia: en Pere vol ser la nostra veu.

P.D.: N'Esperança Mateu Pellera, Secretària d'Organització d'Esquerra-Bunyola, és la candidata més jove de totes les que es presenten en aquestes eleccions. És també la primera bunyolina candidata en unes generals, i tot i que ocupa un lloc amb poques possibilitats de sortir, per feina pareix que va la primera!

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: En campanya

  1. Ja veuràs com amb la feina de tots, en Pere serà la nostre veu. Ahir a Campanet hi havia prop de dues-centes persones i sense donar sopar!

  2. anylove diu:

    Ja veuràs com amb la feina de tots, cheap mlb jerseysen Pere serà la nostre veu. Ahir a Campanet hi havia prop de dues-centes persones i sense donar sopar!cheap jerseys

Els comentaris estan tancats.