Baleàrics???

Sobre el Pacte Nacional per a l’Educació promogut per la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a l’edició d’avui de Vilaweb hi podem llegir aquest titular:

Els mestres valencians i BALEÀRICS veuen difícil d’aconseguir un Pacte per l’Educació com el catalàQuan ho he vist, he quedat de pedra, i més a Vilaweb: "baleàrics"??? Des de quan la gent de les Balears som "baleàrics"??? És més: sense ser filòleg -i que me corregeixi el professor Bibiloni si m’equivoc-, jo diria que "baleàric" només pot venir de Baleària, que no és un nom de lloc sinó d’una empresa naviliera. En tot cas, així com els celtinhas són els jugadors i seguidors del Celta de Vigo de futbol, no sé si els baleàrics podrien ser, eufemísticament, els treballadors d’aquesta empresa; però que se’ns anomeni així als que hem nascut o vivim a les Balears… És que si fos així, els de Catalunya haurien de ser "catalònics"!

No sé quina empanada mental duia el periodista que ha redactat aquest titular; l’única cosa que sé que s’anomena baleàrica és la cabra endèmica prehistòrica de Mallorca i Menorca, el Myotragus Balearicus. Ara que, pensant-ho bé, al pas que anam els balears aviat serem això, una resta arqueològica endèmica…

[@more@]

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.