II. Bunyola: NO al polígon

Aprofitant que ha sortit el tema, val la pena aturar-nos a comentar això del polígon de Bunyola.

No record quan va començar aquesta comèdia del polígon; crec que va ser quan va sortir, o estava apunt de fer-ho, l'avanç de les noves NNSS del municipi. A mi me feien por, aquestes normes, pel fet que l'equip de govern és nefast en tots els aspectes, i no inspira GENS de confiança. Però reconec que la normativa plantejada no és especialment desastrosa (un parell de coses que potser se poden arreglar), encara que, com a mínim l'avanç, no és gens ambiciós: només recull allò que ja està fet o previst, però no presenta solucions ni cap tipus de previsió. En fi, què en podem esperar, dels nostres regidors actuals…

 

[@more@]

En aquest avanç no s'hi contempla cap polígon nou, només hi surt dibuixat el que ja està fet, el Parc de Tecnologies Ambientals de Ses Veles (que va ser cosa del Consell Insular, no de l'Ajuntament). Però ja que es remou la normativa urbanística, era d'esperar que sortirien els carronyers de torn per mirar de "pescar" qualque cosa, i més tractant-se d'un municipi tan aprop de Palma. I així ha estat: el nostre "Monràs" particular -el nom no és important; tots son iguals- no ha desaprofitat l'ocasió i pitja fort per un polígon, un polígon que se faria aferrat al de Ses Veles, en una finca d'un amic seu… O és seva?

De tot d'una, la cosa pareixa més una fantasmada d'aquest personatge que una cosa seriosa. Però segons el Balears d'avui, la batlessa, Maria Cabot, diu que "escoltarem totes les parts". Sorprenent canvi d'opinió: fa uns mesos, amb una reunió amb els veïnats de les urbanitzacions (possiblement) afectades, els membres de l'equip de govern negaren que se planejàs cap polígon al municipi de Bunyola. Què ha passat perquè ara "s'hagi d'escoltar tothom"? S'ha plantejat la batlessa si és realment necessari, aquesta obra? No ho sabem, però sí que sabem que un dels que defensava un polígon a Bunyola era el regidor d'UM, i Director Insular de Residus -és a dir, qui controla el parc de Ses Veles-, Guillem Riera, que abans estava a l'oposició però que des de fa poc està a l'equip de govern com a regidor de Promoció Econòmica…

Més coincidències: sabíeu que aquest regidor i el promotor del polígon són molt, MOLT, amics des de fa anys -que no hauria de voler dir res, ja que als pobles petits tothom se coneix…-? Però és que encara n'hi ha més: hi ha una certa indefinició sobre quins partits se presenteran a les properes eleccions i quins seran els candidats. El del PP l'hem sabut avui, el del PSOE repetirà segur, igual que el d'UM; no està tan clar, en canvi, què passarà amb el PSM i Entesa d'Independents: els primers no tenen gent, i la pèssima gestió dels dos regidors nacionalistes els prohibeix tornar-se a presentar en cas de necessitat; i els Independents…

Pel que m'ha arribat, els Independents estan més dividits que mai, i no està gens clar que se tornin a presentar -amb aquestes sigles-; hi ha rumors que diuen que el seu fundador i ex-batle, Toni Colom, s'ha barallat amb la batlessa, independent també, i pareix que se podria presentar amb el PP (!). I sé també que en Guillem Riera (casat) i na Maria Cabot (separada) mantenen una aventura… política, ep! Per ara, se veu que només han estat insinuacions, però ara ja estan juntets dins el mateix equipet de govern, i ja se sap que del roce nace el cariño… i potser qualque lloc d'importància dins les properes llistes d'UM (el 2?)? O qualque càrrec de responsabilitat en l'area de Cultura (la batlessa és mestra i balladora) en el proper govern del CIM, lògicament controlat per Unió Mallorquina? I podria ser això a canvi d'un polígon…?

I mentres, què hi diuen, els altres dos partits, PSOE i PSM? Els primers, res de res per tal de quedar allà on són, que hi estan molt ben asseguts (i tenen ordres de n'Antich de no fer enfadar la gent de na Munar); i els segons, ns/nc… Però s'arrisquen a enfonsar-se definitivament a Bunyola, no només a nivell municipal (no se poden enfonsar més) sinó a nivell autonòmic: els votants nacionalistes difícilment podran votar un partit que defensa la protecció del territori per Mallorca però que permet la destucció del sòl bunyolí. L'altre dia na Nanda Ramon, encara vice-secretària general del PSM, deia damunt Tribuna Mallorca que ells -el PSM, supòs, perquè no ho especificava- lluitaven per la defensa del territori; idò que comenci per quadrar els seus dos regidors bunyolins i que s'oposin, d'una vegada per totes, al polígon, ara que ella encara té poder… Perquè, essent "renovadors" els de Bunyola, me tem que en Crespí no ho farà…

Tot plegat, massa coincidències, massa coses extranyes i massa pudor de pelotazo i tràfic d'influències que fa això del polígon. Només per tota aquesta brutor, i per l'impacte que suposarà pel nostre municipi, excessivament castigat per Palma i Marratxí, ja val la pena dir NO AL POLÍGON.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.