Bill Gates patrocina ICat FM

Avui comencen les emissions de ICat FM, la ràdio-fórmula de la Generalitat de dalt nascuda de la ruïna de Catalunya Cultura. Pel que llegit i escoltat, aquesta emissora té una bona part dels seus contenguts a internet; diguem que és una 'emissora-web': segons explicava l'altre dia n'Oleguer Sarsanedas, director de Catalunya Ràdio, al programa de'n Bassas, hi haurà programes -i fins i tot canals musicals i culturals- que només se podran escoltar per la xarxa.

[@more@]

L'aposta pareix interessant. Tenc ganes de poder-la escoltar, més encara els conteguts d'internet, que crec que seran més complets i tot (amb més informació i més oferta) que els del dial. Tanmateix, per ara, pareix que m'hauré de quedar amb les ganes, com ja fa temps que em passa amb Catalunya Ràdio quan vull escoltar-la través de la web. Se veu que els responsables de la CCRTV estan decidits a 'obrir-se al món', de fer una aposta per la tecnologia, pels mitjans del segle XXI, etc., però fer-ho amb Microsoft: des que Catalunya Ràdio va canviar la seva web no m'ha estat possible escoltar res, ni amb el Safari ni amb el Firefox; amb la web d'ICat encara és pitjor: ni tan sols la puc obrir.

No sé quin tipus de relació té la Corporació amb la companyia de Redmond (pot ser que en Bill Gates hagi fet donacions anònimes a qualque partit…?), però no deixa de ser, per dir-ho així, sorprenent, que un producte destinat a internet com ICat, de titularitat pública, depenent d'un govern que s'havia compromès explícitament a impulsar el programari lliure (apartat 3, pàg. 31, de l'Acord del Tinell), exclogui els sistemes alternatius al Windows (com a mínim, el Mac OS), s''oblidi' dels programes de descàrrega lliure, com el mateix Firefox, i obligui a usar, vulguis o no, el Windows Media Player.

Esper que els responsables de Catalunya Ràdio i d'ICat se'n temin de l'error i l'esmenin tan aviat com puguin. Supòs que qualcú de la casa els ho farà saber. De totes maneres, faré arribar la meva queixa a la cadena, a veure què passa.

Última hora: avui he pogut accedir a l'ICat amb el Firefox d'un Windows. De totes maneres, la pàgina no s'acaba d'obrir completament, té alguns problemes. Imagín, per tant, que se tracta més d'un problema de sistemes operatius que de software. O el Windows o res.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Bill Gates patrocina ICat FM

  1. enguillem diu:

    El pitjor de tot és que me fa l’efecte que ni se n’adonen de que amb aquesta política estan discriminant a una part de la comunitat internauta. A més aquesta pràctica els fa gastar molts diners amb llicències i fan un producte amb una qualitat menor sense adaptar-se als estandard d’accessibilitat, ara que el govern central del mateix color polític, ha tret una llei per afavorir els discapacitats.
    En fi en el mon de la informàtica seguim igual, els que no som clients de can gates hem de seguir xupant roda, com es diu vulgarment.

Els comentaris estan tancats.