Segona jornada republicana

El d'avui de Bunyola ha estat un acte molt més senzill i discret que la multitudinària concentració d'ahir a Cort: entre una quarantena que ens hem reunit al cementeri (entre les quals, en Climent Garau, ex-president de l'OCB, i l'actual president, en Jaume Mateu; també hi havia l'amic Cil Buele, d'Esquerra i la portaveu dels Joves de Mallorca per la Llengua, Esperança Mateu), davant la fossa on els militants republicans assassinats a Bunyola hi estan enterrats, en Xavier Margais i en David Ginard, tots dos historiadors experts en el tema, han recordat què va suposar la República i la repressió del cop militar que la va tombar.
 

[@more@]

Era la primera vegada que podia anar a aquest acte, que és el tercer any que se fa (i no el segon, com vaig publicar erròniament), i pel que m'han dit, és el que hi havia més gent. Potser és l'única crítica que en faria -si és que se n'hi ha de fer cap-, la difusió, que no sé si interessadament o no, és més aviat discreta: com ha dit en David Ginard, els anys 80 parlar de la II República era tabú, però si ahir més de 1000 persones ens concentràrem a Palma per recordar-la, crec que seríem capaços de reunir prop de 100 bunyolins pel mateix.

He aprofitat la trobada per recollir un parell de firmes per a la ILP; n'he recollides unes 10 o 12, de les quals no hi ha ni la de la batlessa Maria Cabot ni la del regidor del PSM Bartomeu Togores, que eren els dos únics representants de l'Ajuntament -potser els dos regidors socialistes no saben que en aquella fossa hi ha enterrats militants del PSOE?-, i que no han volgut firmar (no sé quins valors republicans tenen ells dos com per venir a un acte d'aquestes característiques, però ni els republicans d'abans ni els d'ara pensarien, ni hem pensat mai, en dissenyar un desastre urbanístic com el polígon que mou l'equip de govern). Com a mínim el del PSM ha reconegut per què no firmava: "perquè hem de fer un polígon no és vera, Tomeu?", li he dit, i ha rigut… i se n'ha anat. Sense firmar, és clar. Més mala premsa pel PSM, i manco vots. La batlessa, per la seva banda, ni tan sols se m'ha acostat.

Les imatges d'aquest homenatge les trobareu al blog del Col·lectiu Sitja.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Segona jornada republicana

  1. Bartomeu diu:

    He llegit que n’Amadeu informa que en Bartomeu Togores no va voler SIGNAR per a la ILP. Quan me va posar el paper davant li vaig dir ben clar que ja havia signat, on?, doncs als fulls de Son Sardina on, és més intens el moviment en contra del segon cinturó, on hi tenc amics i familiars. No te cap sentit fer-ho dues vegades o.. manca sentit comú Amadeu?. 2ª mentida inherent: a que ve relacionar un somriure a un hipotètic posicionament i també hipotètic no se quin polígon?. NO pot ser resultat d’una mala interpretació per la dita manca de sentit comú. Salut i objectivitat Sr. Corbera

Els comentaris estan tancats.