Preguntes d’Esquerra-Bunyola al ple

Si qualcú va a fer un passeig, un voltí, o just una volta, pel carrer de Santa Catalina Thomàs (aquell que va estar tancat als cotxes durant dos anys sense saber-ne gaire bé el motiu), on comença la baixada, entre clots, crulls, bardisses selvàtiques, parets esbucades i brutor escampada pels voltants (i que no és guapo, això?!), veurà que allà on abans hi havia un marge i quatre ametlers, passat els nous aparcaments, ara hi ha un forat immens amb una màquina immensa. Allà hi aixequen tres apartamentets, res gaire greu, si tenim en compte que, tanmateix, se tractava d'un solar encaixonat entre construccions -personalment, m'agradaven més els ametlers-.

El problema d'aquest forat que ara hi ha, no obstant, no són les cases que hi faran, sinó com les fan. I és que fa temps que els veïnats de devora se queixen de renous, tremolors -pots i cassoles volen- i, fins i tot, bocins de pedra que surten rebotats, amb el perill d'anar a caure a damunt qualque cap (i no són bocinets petits, precisament). Pareix a ser que l'empresa constructora hauria incomplert una sèrie d'irregularitats en l'execució d'aquestes obres: començar-les sense avís, actuar sense les mesures de seguretat adients, invasió de la via pública, i un parell llarg d'etcèteres. L'altre tema, si pot ser, més molest encara, són les hores de pols i renou -sense comptar les esquerdes que han sortit als jardins i parets d'algunes cases!- que han hagut d'aguantar els pobres veïnats aquests mesos d'estiu, quan la majoria de gent és a ca seva: idò ells se n'han hagut d'anar, ja que des de les 8 fins a les 19 hores, la màquina no s'aturava de picar més que a l'hora de dinar. N'hi ha que han haguantat amb paciència, confiant amb la paraula donada del regidor responsable que arreglaria el tema; d'altres, farts, han partit tot l'estiu a l'altra punta de Mallorca.

Si als veïnats no els han contestat les reclamacions -fins a quatre instàncies s'han presentat a l'Ajuntament!-, segur que contestaran la interpel·lació al respecte del nostre grup al proper ple d'aquest dimarts. I no serà l'única qüestió que plantejarem: volem saber -perquè gent del club de volei també ens ho ha demanat, i els mestres de l'escola- què passa amb el pavelló esportiu (està acabat? se'l pot utilitzar? quan s'acabarà i/o es podrà utilitzar? com es pensa gestionar?), i volem saber què passa amb una plaça nova que es va reformar per fer-la més per a vianants i resulta que hi aparquen més cotxes que no abans.

Lluny de grans projectes i reformes, sempre ho hem dit, just que arreglàssim els petits, o no tan petits, problemes que pateix el poble, Bunyola aniria i estaria molt millor… Tampoc pot ser tan complicat fer-ho bé!

[@more@]

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.