Emprenyat

Escric aquest 'post' més emprenyat que mai; fa dies que ho estic, que la sang em bull cada dematí, que l'emprenyada no m'espassa, i ben al contrari, em supura cada vegada més. Qui m'havia de dir que, a aquestes altures, i en aquestes circumstàncies, em veuria parlant del mateix, dins la mateixa brega, pel mateix motiu. Contra els mateixos?

No sé si me sortiran les paraules; quan pens en tot això, només em vénen insults a la boca; són pocs arguments, aquests, però tanmateix, els arguments no serveixen: els que fa mig any servien, ara ja no. Reformar Son Dureta estava bé, ara és inviable. Protegir La Real era factible, ara és impossible. Hi havia voluntat d'un canvi, però l'únic que ha canviat ha estat la seva voluntat.


[@more@]

Son Espases no es pot fer. Ho he tengut clar des del principi: entre d'altres raons, perquè és el símbol d'una altra Mallorca, diferent de la del PP. I són molts els coneguts meus que, amb aquesta consciència al cap, el passat maig votaren el PSOE i no el Bloc, el famós vot útil, en pro d'aquesta altra Mallorca. Catalanistes convençuts, gent de la Real, de Ses Fontanelles, de Son Sardina… Gent que s'havien cregut les paraules de n'Antich, Calvo i Armengol, però també les dels candidats del Bloc, quan deien que tot allò no es faria. Innocents que érem tots -jo el primer-!

S'ha vist ben clar, en només un més i mig, que l'altra Mallorca socialista és igual a 0 infinit. No hi ha altra Mallorca, ni tan sols 'Mallorca' tot sol, ni res més: tocar cuixa, ser simpàtic i confiar que el PP sempre serà pitjor que ells. Pura gestió, purs rèdits electorals, pura doctrina ZP: engana i riu, riu i engana. Com a mínim el PP d'en Matas tenia un model: un model planificat per a la destrucció sistemàtica de les Illes Balears en tots els sentits; agradarà o no, però és un model. I per tirar-lo endavant, president a l'exili es va endeutar fins a les celles, però l'ha complit en quasi tot, manco en l'afer de Son Espases, que per això és un símbol.

Però per arreglar-ho, ara vénen els socialistes i ho acaben. Bravo, Antich! Prefereix les mambelletes de la dreta que la de les persones que l'han ajudat a ser president. La vergonya i la indignitat, i haver estafat a milers de ciutadans, no valdran tant com el sou vitalici que li correspondrà quan acabi aquesta legislatura, entre d'altres privilegis que dóna haver estat president.

I el Bloc? Fer-lo ha costat dimissions dins tots els partits, una greu escissió del PSM, i perdre un parell de milers de vots -i fer el ridícul a Palma-. Tot per un govern de progrés que només progressa, a tota pastilla, cap a la pròpia autodestrucció. Pot assumir el Bloc la responsabilitat de Son Espases, Ses Fontanelles o el Segon Cinturó? Podem assumir, els militants i votants, que siguin els regidors del Bloc qui proposin uns premis literaris en castellà? No ho sé, però jo no. Ja s'ho faran, els espanyols, de dretes o d'esquerres, regionalistes o centralistes, amb els seus discursos i les seves contradiccions -o no-. Personalment, no m'interessen: jo sí tenc un model de país, que no és ni el del PP ni el del PSOE ni el d'UM; confiava -i molt!- que fos el del Bloc, però no veig que els tirs vangin per aquí. Me queda Esquerra, i hi confiaré fins al darrer moment. Però si res canvia, jo tampoc ho faré. I tal dia farà un any.

I d'aquí quatre anys, a part de sa mare, qui anirà a votar?

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.