Què hi pinten UM i el PSOE en la protecció de 16 espais naturals?

Poca cosa. Jo era dels que defensaren, al seu moment, abandonar el Govern per l'afer de Son Espases, on el paper del Bloc va ser ben tristoi… Però en tot cas, es va deixar ben clar -per part de les dues parts- que la decisió era del President, seva i només seva, i amb el suport d'UM. Per tant, siguem justs també ara, quan les coses s'han fet una mica millor, l'haver tirat endavant aquest Decret de Mesures Urgents és mèrit del Bloc, no del Govern en ple, que l'ha impulsat i l'ha redactat, i n'ha forçat la seva aprovació.
 

[@more@]

Què hi pinten PSOE i UM? L'han acceptat, això sí, alguns amb més males cares que altres. Sabem que, per ells, el Decret no s'hagués fet mai, i en tot cas, l'única aportació que hi han fet ha estat rebaixar-lo i retardar-ne l'aprovació, amb ridícul inclòs fa dues setmanes. Sabem també que resta pendent una Llei que aprovi definitivament la protecció d'aquests espais, i que és aquí on s'haurà de jugar fort per mantenir el que ahir es va aturar.

Sabem que, gràcies al Bloc, i no precisament al PSOE, avui Ses Fontanelles de Palma i Ses Feixes d'Eivissa segueixen sent zones humides i no zones encimentades (Ses Feixes, a més, ha estat una petita victòria dels companys d'Esquerra de Vila). I gràcies a UM i socialistes, llocs com Cala Marçal a Felanitx o els interiors del municipis de Calvià o Andratx -almanco, així era en un dels esborranys que jo havia vist- no estan lliures de perill. El president Antich, amb Son Espases, va instaurar la norma que el govern acatava les decisions dels partits que el formaven, i no al revés; així que és de justícia dir que és el Bloc qui ha decidit protegir 1.568 ha, i no el Govern. És de justícia reconèixer la feina del conseller Vicens en aquesta mesura, i la feina dels seus 'companys' socialistes i regionalistes -supòs que amb el vist-i-plau d'Antich i Munar- per boicotejar-la.

Faltarà encara barallar-se per la futura Llei que ha de consolidar la protecció dels espais anunciada ahir. Manca, encara, aturar la Llei d'Habitatge del 'senyor' Carbonero i el golf de Son Bosc que UM vol autoritzar de manera apàtica, però real, o el poblat d'Es Guix que ha de destrossar el municipi d'Escorca. En tot això, el Bloc hi ha de dir la seva; no pot passar com en Son Espases.

En definitiva, és just dir que la primera mesura de canvi real presa pel Govern respecte al PP l'ha presa el Bloc, no el president. Ell, com UM, com el seu partit, en aquest sentit hi pinten poca cosa. O res.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.