Es Quarteró

Diumenge es va celebrar la festa d'Es Quarteró, com cada any des d'en fa catorze. Es Quarteró és el més semblant a una 'diada local' que poguem tenir a Bunyola, d'aquelles celebracions que, a part de la festa major, fan poble: no tenim cap ermita, ni cap romeria tradicional, però tenim Es Quarteró, que tampoc és poc, i està molt bé, tu! Qui ho mou és l'Escola de Ball de Bunyola, que és, juntament amb la Coral, la institució cultural més antiga del poble; fa 14 anys, en Jordi Cloquell S'Artiller i en Guillem Riera -l'actual regidor d'UM- decidiren tirar-la endavant, aquesta festa, que és també l'excusa per organitzar una sèrie d'activitats, com una exposició sobre el tema, sempre del món rural, de l'any, així com un petit concurs d'investigació per als joves de Bunyola.
 

[@more@]

És una festeta que m'agrada molt, i ara feia estona que no hi podia anar: genteta del poble, amics i coneguts, bon ambient, menjar, beure i xerrar, i ballar per qui en sàpiga: tot una gresqueta d'aquelles que, com dic, fan pàtria. Enguany, a més, enmmig de la vall d'Orient, a n'Es Pujol, s'amollaren a fer quatre gloses; tot molt bé, molt bon dia, i molt agradable. Només una inquietud, un rum-rum, se comentava entre taules i copes, res de molt greu, i que no va tapar la festa, però que tanmateix, hi era present; o més ben dit, no hi era: a la festa d'Es Quarteró d'enguany no hi va haver cap, ni un, representant de l'equip de govern. Ni el senyor batle Isern, ni el genial i únic regidor de Cultura i Moltes Herbes (?), ni ningú de la resta de regidors governants se dignaren a passar-hi. 'Compromisos', diuen que tenien: quin compromís és més important per un BATLE que gaudir d'una de les festes més importants del poble, el SEU poble?

Uns diuen que -com si això fos excusa- el batle no sap encara on es troba. Jo crec que sí: ben enfora dels bunyolins, o almanco d'aquells bunyolins que miren pel seu poblet, que se mouen i remouen per mirar de fer-lo una mica millor, o d'aquells que se'n senten orgullosos, d'aquests el batle n'és ben enfora. Diumenge, l'Ajuntament no hi va participar ni posant-hi les taules, ni res: lluny de tot això, no en volien saber res. Quan la presidenta va demanar que s'acostàs un representant de l'Ajuntament, varen haver de ser els regidors de l'oposició els que parlassin: al PP no li basta provocar l'esperpent els dies de plenari, ara també ho ha de fer els dies de festa. N'hi ha per llogar-hi cadiretes… o plorar, si no fos que tenim humor i paciència per intentar canviar la situació. Encara que haguem d'esperar quatre anys.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Es Quarteró

  1. Picarol diu:

    És molt guapo fer poble Amadeu. A Bunyola vos fan falta unes celebracions els mesos de fred. No coneixia aquesta festa, gens, però sa veritat és me crea molt bones sensacions i l’any que ve miraré de venir.
    meam si es batle també s’anima!

Els comentaris estan tancats.