La Unitat (II)

I és curiós: cert que se n'ha parlat, i molt, de la Unitat, però trob -i pot ser és una sensació- que ha quedat enfora dels registres dialèctics que va provocar el Bloc. Clar que allò va provocar molt més: també va provocar una escissió, transfuguisme i un debat de prop d'un any amb anades i vengudes.
 
Així i tot, en Biel Barceló no se pot queixar del debat que té al seu blog, que ha agafat el relleu del d'en Pere Muñoz, que en el seu moment va ser l'epicentre referencial del malestar dins el PSM. En canvi, el d'en Grosske ha quedat una mica en segon pla (reconec que m'esperava més moviment). Qui està molt enfadat és el regidor d'EU a Pollença, que ens acusa a tots de 'jaqueters', 'traïdors', etc. I no ho entenc: no som del seu equip, només hem compartit vestuari qualque vegada. Supòs que a EU veuen que amb la decisió del PSM (i val la pena llegir les declaracions d'avui!), es tanquin moltes de portes -i se n'han obertes de noves per l'esquerra nacional-, pot ser fins i tot la de tenir grup parlamentari al Congrés, i això no agrada a ningú.
 

[@more@]

En general, la blogosfera mallorquina no crema tant com fa un any, però déu n'hi do, amb opinions per a tots els gusts i de totes les bandes. Aquestes són algunes de les entrades que circulen a internet:

Biel Barceló: Proposta de coalició per les eleccions generals
– Magí Moranta (secrt. d'org. del PSM de Palma): La decisió del PSM
Urxella (EU Pollença): Jaqueters, El futur del Bloc i No tireu sa papereta a s'excusat
– Antoni Bennàssar (independent del Bloc): Generals
– adroverbloc (simpatizant del Bloc): Fumata quatribarrada. Pacte per a les Generals, Dos anys després. On ens trobam? i Surten els comptes?
– Eberhard Grosske: El PSM i el Front Nacionalista
Joan Lliteres (president d'Esquerra-Palma): Malson de diputat
– Josep Suárez (Esquerra): De coalicions i altres herbres

També és molt porliífic del tema el blogaire Manel, així com també en parla aquest altre internauta.

S'han de destacar també els blogs Unitat Nacional i Gent per les Illes, tots dos d'autors desconeguts però que arrepleguen bastant de comentaris sobre tot això.

Segur que me'n deix.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 comentaris a l'entrada: La Unitat (II)

 1. Amadeu diu:

  Per exemple, acab de trobar aquest altre post d’en Jaume Renyer:

  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/77853

 2. Hola. La veritat és que m’he quedat una mica desconcertat amb l’escrit. Lo del regidor d’EU de Pollença no és enfad, sinó decepció. I lo de jaqueters i traïdors està ben justificat als articles. Com pot ser que fa uns mesos parlessiu així d’UM ” El Bloc és aquella gent que en el procés de reforma estatutària, en aquest procés que ha de ser el que ha de regir, la llei marc que ha de regir el futur de les Illes Balears són els que han demanat més, són els que hem demanat més autogovern per això us vull dir no, no us deixeu alluernar per cants de sirenes, n’ hi ha que diuen que volen ser la casa comú del nacionalisme, per ser la casa comú del nacionalisme no es pot pactar la política de destrucció de Mallorca, no es pot pactar la política en contra de la cultura de Mallorca, això no es sa casa comuna, això és el que lloc que deim en mallorquí el lloc comú, el lloc comú és l’excusat, no tireu la papereta a s’excusat. ” i ara tot sigui una passada???
  I essent del GOB, lo del camp de golf a Muro que ha votat a favor UM, no te molesta i te demostra que UM no té res de nacionalista???
  Bé, gràcies per citar els articles d’Urxella.

 3. Amadeu diu:

  Bones, Garci.

  Evidentment, el que fa UM me molesta i molt. De fet, si tresques per dins el blog, poques paraules amables hi trobaràs cap a UM. Tampoc llegiràs que els tracti de nacionalistes, que no ho són. I no serà per ara que els en dediqui una d’amable, de paraula.

  Gràcies per entrar al blog.

 4. Pepe diu:

  Bona nit Amadeu Només et volia comentar que personalment el tema de les portes que s’obrin i tanquen a Madrid per mi és totalment secundari. Entesa i UM amb vostra col·laboració, la del PSM i la d’uns quants empresaris s’han carregat el BLOC, que era el seu objectiu. Aquest és el tema important

  Si et molesta UM no sé que feu a una coal·lició amb ells. Seguint el teu símil teniu cura amb la gent d’UM que no us robin res al vestuari, i tirau bé de la cadena no vagin a quedar restos de Son Bosc i similar.

 5. Amadeu diu:

  Bones a tothom,
  sí que som d’Esquerra, però com bé sabeu a Pollença, militar a un partit no significa estar-hi d’acord sempre. He anat seguint el vostre blog, i no per les crítiques ferotges a la vostra executiva heu abandonat el partit.

  Evidentment, d’aquest acord, UM m’hi sobra. Però també hi són Els Verds de Menorca, ENE d’Eivissa, etc.: cinc partits progressistes i només un que no ho és. Està prou compensat?

  Pel que fa a la vergonya, a mi me’n faria deixar segons quins comentaris als blogs.

 6. Pepe diu:

  Benvinguts al vol UM08 amb destinació a la indefinició ideològica, el pilot Miquel Nadal i el copilot Joan Lliteres els desitgen un bon vol

  “El debat que realment interessa en aquesta coalició de nova fornada és fugir de qualsevol discurs esquerra-dreta ” Joan Lliteres dixit.

  Miquel Nadal, qui va afirmar que la possibilitat de donar suport la investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, “no està descartada”.

 7. Pepe diu:

  Bones nacionalista:
  1.- Alternativa EU-EV de Pollença no necessita la feina i els vots de PSM i d’Esquerra per tenir representació i xupar de’s bote. A les eleccions municipals ens varen quedar a 24 vots del PSM ( nosaltres partiam de 0 vots i els varen perdre més de 300) i varen treure 263 vots més que Esquerra

  2.- Som un partit federal,i Miquel Roselló el va explicar molt bé: creim que els distints pobles d’arreu de l’Estat Espanyol, partint del dret d’autodeterminació, haurien d’optar per conformar un estat federal de lliure adhesió. Mantenim vincles organitzatius federals amb les organitzacions dels distints pobles de l’Estat espanyol que conjuntament conformen Izquierda Unida Federal, però això en absolut vol dir que sigui una organització d’obediència estatal.
  EUIB als seus estatuts es defineix com una força política sobirana de les nostres Illes i com a tal exerceix i sempre ho ha fet.
  EUIB decideix els seus programes electorals, tant a les autonòmiques com a les generals i elegeix els seus candidats. La política d’aliances que s’aplica a les Illes és competència i decisió de les Illes. I tot això encara que l’estructura que representa IU federal estigui en desacord.

  3.Quins s’han carregat el BLOC han estat Esquerra? i PSM pactant amb un partit com UM, no nostres crítiques. Les crítiques no crec que siguin cap problema, mira que ràpidament han oblidat Esquerra i PSM les seves crítiques a UM.
  Un exemple és el que deia Joan Lladó fa uns mesos sobre Esquerra:
  ” El Bloc és aquella gent que en el procés de reforma estatutària, en aquest procés que ha de ser el que ha de regir, la llei marc que ha de regir el futur de les Illes Balears són els que han demanat més, són els que hem demanat més autogovern per això us vull dir no, no us deixeu alluernar per cants de sirenes, n’ hi ha que diuen que volen ser la casa comú del nacionalisme, per ser la casa comú del nacionalisme no es pot pactar la política de destrucció de Mallorca, no es pot pactar la política en contra de la cultura de Mallorca, això no es sa casa comuna, això és el que lloc que deim en mallorquí el lloc comú, el lloc comú és l’excusat, no tireu la papereta a s’excusat. “

Els comentaris estan tancats.