La Unitat (I)

Tant s'ha escrit de tot això de la coalició de les generals, i tant se n'ha parlat i se'n parla -i se'n parlarà-, que un no sap ja si el que digui valdrà la pena. D'entrada, l'acord no m'entusiasmava -i pot ser no ho farà mai-, però em tranquil·litza bastant saber que el candidat serà en Pere Sampol, o que UM serà l'única força regionalista d'aquesta coalició, integrada dins l'amalgama nacional d'Esquerra, PSM, Entesa, PSMe, ENE i Els Verds de Menorca. L'esquerra nacional junta, amb el complement regionalista -que tampoc està malament que hi siguin- sense ser determinant.

[@more@]

He estat -i em queda el regust encara- molt crític amb com el meu partit ha duit la negociació -s'han arriscat massa coses- però reconec que ha sortit bé, d'entrada: dia 9 de març sabrem si acaba igual de bé. Si no hi acaba, serà qüestió de posar en dubte l'estratègia seguida. Ara, però, és el moment de fer feina perquè tot surti bé, i en Sampol sigui el primer diputat mallorquí al Congrés.

És hora, per tant, de començar a bastir un discurs i un programa que vagi més enllà del 'nacionalisme, nacionalisme' que s'ha predicat darrerament. És moment de donar sentit a aquestes paraules, un sentit progressista, ecologista, nacional i democràtic i higiènic, amb propostes concretes -no ens podem presentar només amb les balances fiscals!-. Si tots hem fet un esforç per bastir aquest pacte, ara l'hem de fer perquè surti bé. Sé que des d'Esquerra el farem, l'esforç, i no dubt que també el farà el PSM (i fins i tot els amics dels JEN) i Entesa, i confiem que no serà per UM que, per exemple, la bona gent progressista de Muro s'hagi d'abstendre.

Tanmateix, tots sabrem estar a l'altura de les circumstàncies, i fer pinya amb el nacionalisme, progressista com no pot ser d'altra manera, per treure un diputat a Madrid que no depengui de partits estatals, un que defensi els nostres interessos, etc. A Madrid i a Muro, són els mateixos interessos.

Jo el vull, aquest diputat, i me'l crec, i vull que surti. Tots hem de fer pinya, que l'oportunitat que tenim és històrica. Podem fer història.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La Unitat (I)

  1. Rafa diu:

    No sé si feu comptes de la il·lusió que ha arribat a crear aquest pacte a l’altre banda del mar.
    Som força la gent que, des del principat, tindrem el cava en fresc per a celebrar el primer diputat que anirà a Madrid a fer ser mallorquí.
    Força i feina!

Els comentaris estan tancats.