El 2007 toca neteja

Ara que ja som en campanya electoral principatina, tots els partits d'esquerres -i de fet, també els de dretes- coincideixen en dir que el renou mediàtic del tripartit, polèmiques, escàndols i altres herbes, ha tapat la seva obra de govern. El renou deu haver estat important, molt important, ja que fins i tot CiU l'aprofita per amagar el seu programa electoral, que de ser ben insignificant (a part de promeses estil 'semana fantástica', qualcú ha sentit n'Artur Mas formular cap proposta seriosa?). En tot cas, les polèmiques de la Generalitat han perdut interès, de tantes que n'hi ha hagut en tan poc temps.

Qualque cosa semblant passa amb el Govern Balear i el PP de les Illes: la corrupció ha perdut interès mediàtic, de tanta que se n'ha destapat -i la que se destaparà-. Això no vol dir que no s'hagi de seguir investigant, i denunciant, que cada cas fa més deixa més vergonyes a l'aire i més poca-vergonyes al descobert; però entenc que la premsa no doni abast a parlar de tot: a no ser que qualque diari publiqui un col·leccionable en fascicles que repassi tots els casos. O un DVD encartat amb els diaris del diumenge, per exemple…

[@more@]

Ara ha estat el tema de la immigrant irregular que vivia a ca la Consellera d'Immigració i que, a més, estava contractada com a Cap de Gabinet a la pròpia Conselleria. Però això ha estat aquesta setmana, perquè la setmana passada l'afer mediàtic de corrupció era el concurs fraudolent de Son Espases. I l'altra, el cas del regidor de l'Ajuntament de Palma que, cobrant dedicació exclusiva, fa de representant de jugadors de futbol, i en horari 'laboral'. I l'anterior, crec que era el tràfic d'influències del president de l'Autoritat Portuària, i il·lustre i històric pepero, Joan Verger, o la terra de les autopistes que don Abel Matutes s'ha fet dur en una finca seva per fer-hi un camp de golf.

Hi ha casos nous cada setmana, brutors que netegen les de la setmana d'abans. N'hi ha que són culebrons: cada dia tenen un capítol nou; aquests serien, per exemple, el cas del batle d'Andratx o del de Calvià, o el de la piscina, és clar; també ho és tot el que passa a Eivissa o l'afer de la tramitació de l'hospital de Son Espases. D'altres duren una temporadeta, però queden oblidats per nous assumptes de brutor; és el cas el regidor d'UM de Calvià subornat, de l'assessora sense titulació -i que deia que en tenia- de l'ajuntament d'Inca, el 'cas bosses' del mateix Ajuntament, o l'escàndol de fantasmagòrica associació de cavallistes del batle de Ses Salines i els seus estables per a ús particular… Hi ha porqueries flagrants, com el famós -que ens ha donat fama internacional!- cas Rasputín, el de les cintes del batle de Santa Margalida o el de la funcionària de l'ajuntament de Sineu; curiosament, tots els casos tenen el PP com a protagonista…

La llista és més llarga, i més que s'allargarà. I és que aquí no dimiteix ningú. Segur que aquests dies sortiran més notícies que emmerdin el batle andritxol, o que acabin d'embrutar la Consellera d'Immigració. És igual, no passa res: aquí no dimiteix ningú. Fins ara, és cert, tampoc se n'ha caçat cap infraganti, o en tot cas, fins a l'extrem d'enviar-lo a la presó preventiva; recordem que a Al Capone el tancaren, no per extorsió, assassinat i contraban, sinó per una petita evasió d'imposts. Era un aprenent… L'aparell mafiós d'aquest país és tan sofisticat que ha eliminat fins i tot aquestes escletxes: sempre troben una excusa per evitar judicis; sempre tots els casos acaben arxivats, per manca de proves o perquè, el fiscal no hi troba indicis de delicte. Curiós. Ni Mario Puzo ho hagués pensat millor.

Fa poc va venir a Mallorca un ministre espanyol -el de justícia- a dir que les Balears s'assemblen cada vegada més a Marbella. Han de venir de fora, a recordar-nos-ho, perquè a nosaltres ja se'ns ha oblidat. Com l'aire que respiram, estam acostumats a viure entre la merda.

Toca neteja general…

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.