Esquerra demana una escola nova

Que Bunyola necessita una escola nova és evident: ho saben els pares, que veuen com cada dia els seus fills estan més estrets; ho pateixen els mestres, als quals cada dia els és més difícil fer classe en bones condicions; ho sap tothom, en definitiva, perquè l'escola és una infrastructura importantíssima en un poble tan petit -i no gaire ben equipat- com és el nostre.

 

A Esquerra tenim claríssim que la construcció d'una escola nova ha de ser una de les primeres coses que faci el nou ajuntament. De fet, jo personalment, no entenc com això no s'ha fet aquesta legislatura; però en són tantes, les coses que no entenc, que ja no ve d'aquí…

 

Ahir, en Toni Muntaner, seretari de Comunicació, i n'Esperança Mateu, d'Organització, feren una roda de premsa davant uns terrenys que l'Ajuntament ha aconseguit d'una-manera que-un-dia-d'aquests-hem-de-tractar, però que estan aferrats al polisportiu. Pensam, des d'Esquerra, que aquest seria el lloc ideal per fer-hi l'escola; en canvi, el que s'hi ha planejat són uns aparcaments pel cementeri i un punt de recollida selectiva. I és que quan els pega per un cap de fil…

 

Aquest és el nostre comunicat:

[@more@]

 

    Esquerra-Bunyola considera que la construcció d’una escola nova ha de ser  una prioritat per l’Ajuntament

    Proposa aprofitar els terrenys municipals de la zona del polisportiu


Tot i les successives reformes i ampliacions -la darrera, inaugurada el curs passat, és una evidència per tothom, pares i mestres, que les actuals instal·lacions escolars del poble de Bunyola estan massificades. Davant aquesta saturació, els membres d’Esquerra-Bunyola consideren que la construcció d’un nou centre hauria de ser una de les prioritats de l’Ajuntament.


El secretari de comunicació d’Esquerra-Bunyola, Antoni Muntaner, ha demanat, en roda de premsa avui dematí, que ‘s’aprofitin els terrenys que ha adquirit l’Ajuntament devora el polisportiu per aixecar-hi la futura escola, una infrastructura absolutaent necessària i urgent per Bunyola.’ El portaveu ha dit que ‘des d’Esquerra-Bunyola pensam que aquest solar, per la seva extensió i ubicació, i pel seu cost econòmic ínfim, és el més adequat’.


Davant els rumors que l’Ajuntament ja disposa d’uns terrenys per fer-hi l’escola, el portaveu d’Esquerra ha contestat que ‘si és cert, és una bona notícia; però com sempre, no pareix que passi de ser rumor. Si realment disposen d’un solar per això, no estaria malament que ho fessin saber a l’APIMA i als mestres, i a tota la gent de Bunyola. Si no, demanam que es comencin ja els tràmits per començar la construcció en aquest espai'.


Els objectius d’Esquerra-Bunyola en educació passen per la construcció d’un edifici nou destinat a centre de primària i secundària. ‘En aquest tema, estam d’acord amb l’APIMA: a part que l’impacte econòmic i paisatgístic seria menor amb un sol centre que amb dos, els alumnes de Bunyola podrien estudiar des dels 6 als 16 anys al propi poble, eliminant així possibles conflictes relatius al canvi de centre, d’entorn social, etc’. També faria possible la creació d’un projecte pedagògic complet, que començaria a l’escola primària i acabaria al darrer curs d’ESO.


De tot això n'hem parlat ja amb l'APIMA, i estam d'acord en pràcticament tot. Per què l'Ajuntament no els escolta?

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.