En Jaume ha perdut els papers

Ahir no vaig tenir temps de comentar-ho, però l'entrevista que li va fer na Mònica Terribas a don Jaume Matas va ser brutal. Vaig disfrutar. No tant per les preguntes de la presentadora, d'altra banda, bastant lògiques, sinó per la careta que feia el president: blanquet, ell, amagada la rialla de rei del mambo que sol passejar; amb gests nerviosos, sense saber on posar les mans, i returant a cada frase. Se'l veia perdut, el pobre, superat per la situació, sense saber ben bé què dir. És clar, ell, el Padrino de Mallorca, a hores d'ara encara no entén com li ha pogut passar una cosa així! Que no bastaren els maletins que va enviar al fiscal? O és que pot ser no arribaren? Se'ls deu haver quedat en Rodríguez, que era qui els havia de dur? Pensa, Jaume, pensa… I d'altra banda, que no li havia dit, ell, a n'Hidalgo, que amagàs el Porsche fins passat les eleccions? Que ja li deixaria el seu, si tant en volia dur un…! A més, se deu demanar en Jaumet, ara com vaig jo al jutge a reclamar que me torni els quadros d'en Miró i les claus del xalet de Sant Elm?
 

[@more@]

En resum, que l'home ha perdut els papers. I d'això passa més pena, que no els trobi el fiscal. Se veu que són molts els que n'han perdut, de papers, amb aquesta operació: prop de quaranta persones fan coa per davant ell. És, per tant, molta de paperassa, la que haurà de remanar la policia. Tanta, que potser amb un poc de sort qualque document se perd, per exemple; també pot passar que fos la mateixa mala sort la que fes que, justament, una caixa anàs a pegar dins un bassiot d'aigua i se'n tudàs la documentació, o que hi caigués un misto encès dedins de qualque fumador despistat… Fatalitats, fets desgraciats que poden passar en qualsevol moment i que no serien culpa de ningú. Aquestes coses mai són culpa de ningú.

Tornant a l'entrevista, en Matas va dir això mateix: que aquest assumpte de corrupció no era culpa de ningú, o de tothom. Crec que en 10 minuts d'entrevista va dir una sola vegada que 'aquest senyor' (en referència al fins fa dos dies candidat seu a Andratx, Eugenio Hidalgo) era o havia estat del PP, i 3 o 4 que 'aquest senyor' havia governat amb el PSOE i UM. Vaja, ens va venir a dir que 'aquest senyor' i ell pràcticament no se coneixien de res, que el fet que fos batle d'Andratx pel PP i militant del seu partit era una espècie de lamentable confusió, i que tot era culpa del PSOE i UM, que li havien posat 'aquest senyor' dins el partit sense que ell ho pogués evitar. De l'altre mafioset, el Director General d'Ordenació Territorial del seu govern, el president només en va poder dir que 'no era militant del Partit Popular'. No, però era un alt càrrec del seu govern. Això crec que no ho va esmentar cap vegada.

La millor pregunta, la darrera: fins a quin punt està disposat a assumir responsabilitats si l'escàndol arriba més amunt? No són exactament les mateixes paraules, però era més o manco així. El sense papers no va saber què dir. Segurament no pot dir res: en Parera (el defensor dels dèbils i els justs, de la classe popular) li deu haver recomanat que calli. Tranquil, Jaume: quan t'arribi el torn, ja parlaràs davant el jutge.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: En Jaume ha perdut els papers

  1. avui és més pràctic mirar Aquí hay tomate que els informatius d’ib3 per sabre que passa a Mallorca, o era MarbLlorca?

    A en Parera se li ha girat feina

Els comentaris estan tancats.