La justícia espanyola, sobretot és espanyola

En Matas ha recuperat el moreno: cara al sol de Madrid, amb la camia nova a joc amb la seva rialla prepotent que contrasta tan elegantment, pensa, amb la seva pell, i la gomina que li tornava a brillar damunt la closca entintada, sortia tot satisfet de la seu de la Fiscalia de l'Estat. Venia de fer unes copes amb el seu nou amic, senyor Conde-Pumpido -per cortesia, ell li ha regalat una ensaïmada, llisa, que les de cabell d'àngel ara no les deixen pujar a l'avió-, fiscal general de l'estat i simpatizant, si no és militant-, socialista, i pel que se veu, també un tipus d'aquells que sempre estan disposats a donar una mà en els moments més durs.
Perquè el Fiscal General de l'Estat li ha promès a en Matas que no investigarà més ajuntaments de les Illes, almanco 'de moment'. Què significa 'de moment' no ho sabem ni ho sabrem mai: si no se té un càrrec d'importància dins les institucions de l'estat i un carnet de militància espanyolista, com té en Matas, el Fiscal no dóna explicacions a ningú. Però molt m'ensum que aquest 'moment' de treva durarà fins, com a mínim, les eleccions municipals i autonòmiques del 27 de maig.
 

[@more@]

La justícia espanyola té això, precisament, que és espanyola. Si d'aquí al maig 'cauen' més ajuntaments del PP a les Balears, com ara els de Palma, Santa Margalida, Sant Josep, Ses Salines, Sant Antoni, Calvià, Llucmajor o Deià, tant en Matas com el Fiscal General -és a dir, el representant del PSOE a la judicatura-, com el Director General de la Policia, Joan Mesquida, saben que hi ha un 'perill' evident que el PP no guanyi les eleccions autonòmiques i quedi tocat a moltíssims de municipis. Quin problema no seria pels socialistes espanyols haver de governar una altra comunitat amb roig-separatistes (Esquerra i Bloc)! Val més, pensen els espanyols d'esquerres, que ho deixem fer tal com està, que ja tenim problemes amb Catalunya com per cercar-ne més a ultramar: 'tranquilo, Jaime', li deu haver dit en Conde-Pumpido a en Matas, 'que sabemos cuidar de los nuestros'.

Ja ho saben bé, tant el Fiscal com en Mesquida, qui són els seus! Els d'ETA no, per exemple: ni en temps de treva armada, la justícia espanyola els concedeix cap tipus treva judicial: s'espia el món abertzale, se tanquen Herriko Tabernas, se fan més detencions o s'endureixen penes (i després tot seran drames si l'alto-el-foc- s'acaba un dia d'aquests). Són bascs, és clar. En canvi, en Matas demana una treva, per tenir temps de cremar tots els papers comprometedors i depurar quatre barroers que fan massa evident la farsa (qualque Hidalgo, qualque Massot, qualque De Santos…), i a la setmana la té concedida. Per parlar de pau entre espanyols d'esquerres i bascs, no hi ha manera d'acordar una reunió, i mira que fa mesos que la gent de Batasuna ho demana; per parlar de pau entre espanyols d'esquerres i espanyols de dretes, el mateix Fiscal General de l'Estat i el president d'un partit ple de corruptes se troben, amb manco de dues setmanes, un dilluns dematí, i amb una horeta tenen despatxat el tema. La destrossa ambiental, cultural i social d'una colònia d'ultramar a canvi d'assegurar-ne el control, i evitar-se així problemes a la metròpli madrilenya és més important que la vida de moltes persones. La unitat de la pàtria per davant de tot.
Posats a donar explicacions, tant el senyor Conde-Pumpido com en Juan Mesquida ens podrien explicar, als mallorquins, qui va avisar a n'Hidalgo que l'anirien a cercar, o qui era la gargamella profunda que va telefonar en Matas per advertir-lo de la caça de bruixes que hi havia d'haver dimarts passat. Podrien explicar per què no pensen actuar, 'de moment', davant totes les proves que cada dia els arriben sobre la corrupció de les institucions balears governades per la dreta. Però no ens les donaran, tantes d'explicacions: la justícia és una cosa i la justícia espanyola, una altra…

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.