Esquerra-Bunyola diu NO al polígon d’Es Rafalot

Ja és un fet, reconegut per totes les parts, que l'Ajuntament de Bunyola vol permetre la construcció d'un polígon industrial (un altre) a la zona d'Es Rafalot. Si s'arribava a fer, tota la zona que hi ha entre l'actual polígon de Ses Veles i Sa Coma seria una gran àrea industrial que, de facto arribaria fins a Palma. Vaja, que la ciutat s'acabaria als peus de Caubet.

A la Veu de Sóller d'aquest divendres, la batlessa reconeix que el debat dins l'equip de govern no és sobre si 'polígon sí o no', sinó sobre la magnitud del desastre. En definitiva, si això és vera -Entesa no hi estava en contra?-, els veïnats de Palmanyola, Sa Coma i Bunyola que estan contra el projecte, i que no són pocs, s'han quedat sense ningú que els representi a l'Ajuntament.

A part de l'impacte visual i el desastre en quant a territori, paisatge i qualitat de vida que suposaria aquest polígon, allò més preocupant és que, durant més d'un any, els membres de l'equip de govern han dit que del tema no en sabien res, que no existia cap projecte de polígon, quan és evident -i sabut per tothom- que feia temps que els plànols corrien dins els despatxs de l'Ajuntament; és a dir, que han mentit, en debats públics i en premsa, de manera reiterada.

Pel consum de territori, per la suburbialització cap a Palma, per la destrucció de paisatge i per la poca confiança i el poc respecte que han mostrat els regidors pel poble que els ha votat, Esquerra-Bunyola diu NO al polígon d'Es Rafalot.

[@more@]

Esquerra-Bunyola denuncia que l’Ajuntament ha enganat els ciutadans amb l’afer del polígon des Rafalot
 

Amb la notícia aparescuda darrerament a la premsa de la futura construcció d’un polígon de 600.000 m2 entre el que ja existeix a Ses Veles i la urbanització de Sa Coma, es confirmen els rumors dels darrers mesos sobre l’assumpte. Per al president d’Esquerra-Bunyola, Amadeu Corbera, el més preocupant de tot d’aquest afer és que “l’equip de govern ha tramitat aquest projecte sense la transparència que es mereixen els ciutadans. Quan aparegueren els primers rumors, ara confirmats, corregueren a dir que no en sabien res, fins i tot en debats públics a Bunyola i a Palmanyola, quan ara és ben evident que, com a mínim, n’estaven informats”. Pel representant d’Esquerra-Bunyola, “Aquesta manca d’informació suposa una precendet perillós”.

Actualment, al terme de Bunyola ja hi ha un polígon, el de Ses Veles. “No entenem com es pot justificar la construcció d’un nou polígon quan en tenim un que encara no hem amortitzat ni tret el màxim rendiment”, continua el president, i segueix que “els doblers no poden ser excusa per malmetre més el paisatge de Bunyola: el polígon de Ses Veles també havia de ser una font d’ingressos, i en canvi aquests darrers quatre anys s’han demanat més crèdits que mai, per pagar obres com els aparcaments de Santa Catalina Thomàs.” Finalment, Corbera conclou que “El territori no pot ser la moneda de canvi d'una gestió econòmica mal planificada.

"Tot aquests elements ens fa creure que aquesta operació urbanística respondria només a certs interessos econòmics, en detriment dels valors paisatgístics i patri-monials de l'entorn, i passant fins i tot per damunt del descans dels veïnats de Palmanyola i sa Coma, ja de per si prou pertorbat per la incineradora i la central de Son Reus” diu el portaveu d’Esquerra-Bunyola, i afegeix que “des d’Esquerra-Bunyola farem tot el possible per aturar-lo”.

El model de municipi d’Esquerra-Bunyola passa precisament per potenciar el paisatge com a principal generador d’ingressos, apostant per un model de turisme cultural i creixement urbanístic que respecti la fesomia i l’encant del terme de Bunyola, en contra de l’actual proposta de “creixement desmesurat i encimentació del paisatge que promou l’equip de govern”. Segons Amadeu Corbera, “A Bunyola ens hem fet grans: és hora que triem entre l’actual ‘model Marratxí’, que en pocs anys convertirà Bunyola en un suburbi de Palma, o bé que apostem, ara que encara hi som a temps, per un model territorial propi que faci dels encants paisatgístics i culturals del nostre poble, i de tot el municipi, el seu principal motor econòmic”.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Esquerra-Bunyola diu NO al polígon d’Es Rafalot

  1. Amadeu diu:

    Encantat de parlar-ne, estimat ‘avi’. Però per això huaríem de quedar o qualque cosa, ja ho diràs.

    ‘Esquerra’ és el nom que fa servir ERC des de fa més o manco un any. Però el fa servir per tot el país, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

    Esquerra no són els únics bons, certament: com bé dius, al Principat hi deu haver desastres, com per tot. I és cert que hi ha poques diferències entre PSM i Esquerra, però n’hi ha, com per exemple, pensar en els Països Catalans o no o ser independentista o no. I no és poc. Però estic d’acord amb tu que en aquests moments és molt més important pensar en el que ens uneix més que en el que ens separa.

    Però bé, ara el que em preocupa més és Bunyola, i aquí sí que no puc triar. Si vols, quan quedem o parlem, t’explicaré com ve la gestiació d’Esquerra-Bunyola, que no és un capritx ni cap desembarcament de regionalistes que s’aprofiten de la meva bona voluntat. A Bunyola, el desbarat és fer un polígon i totes les novs urbanitzacions que se preparen als contorns de la vila.

Els comentaris estan tancats.