Una imatge i mil paraules: Salvem Mallorca

Salvem Mallorca. Tres anys després, haurem de tornar a dir 'PROU', ben fort i contundent, que ho sentin si ho volen sentir i ho entenguin si en són capaços, 'ells' que no escolten mai ni se donen per al·ludits, que qui estima Mallorca no la destrueix, però els hi és igual, perquè ells no l'estimen ni ho han fet mai, vendrien sa mare si fos per un bon preu. En Pepe Rubianes, per exemple, està pendent que li clavin una multa de 21.000 € i busques: quasi res, i tot per dir el que, literalment, li va sortir dels dallonses, però, veus?, això sí que ho varen sentir! I mira que era en un programa en català, però, tu, ja sabem que quan els convé, ens entenen. Se veu que perquè t'escoltin, els has d'insultar. De totes maneres, se veu que ja han començat les obres a Son Espases, així que demà horabaixa els esperarem davant les seves maquinotes, a les 16:30, allà mateix, a La Real; en principi no està previst insultar-los, però és clar, llavors tampoc ens faran cas. Com aquell dibuixant de l'Avui, en Fer, que no és que a jo m'agradi gaire l'Avui, per no dir ben poc, però reconec que en Fer té gràcia: idò, au, cap a judici per insultar -diuen-, perquè se tracta d'això, que si dius quelcom que no els agrada, t'envien a judici. I si el jutge també ha dit, qualque vegada en la seva vida, qualque cosa que tampoc els agradava, idò també fora, com si els hagués insultat. Tenen la pell fina. Deu ser per això que regalen escoles a l'Opus i la meva germana no pot ni anar al wàter de l'institut perquè no hi ha doblers per comprar paper. Sí, sí: no hi ha doblers per comprar paper, o per arreglar les goteres i els bocins de paret que s'espenyen a l'escola de Bunyola, o fer-ne una de nova, però sí que n'hi ha per fer autopistes, carreteres, túnels i places noves, tot fa brou, i el més important, fa negoci. En canvi, qui dóna la seva opinió, aquesta vegada sense insultar, li plouen garrotades de totes bandes i keda sense patrocinador (jo ja he firmat): pots ser pilot de rallis, presentar-te per president del Madrid i fer-te fotos amb el PP, però no pots ser futbolista i, a més, intel·ligent, que escrigui llibres i articles i critiqui aspectes del sistema. Un futbolista ha de ser imbècil: 'no hay rival pequeño y todos los campos son difíciles', i qui no digui això en roda de premsa, no tornarà a comparèixer, diu el president del club de manera patètica i llastimosa, per quedar bé amb no sé qui. I per si fos poc, se veu que a més del català, 'ells' entenen també l'euskera.  Com el germans Martorell, que no saben euskera però pensen, igual que n'Oleguer. Fins i tot m'atreviria a dir que pensen igual que ell. Com en Joan Prunés, que també va rebre, o com va rebre el Pont del Tren al seu moment, o Andratx, poble brut i malmès per molts d'anys. Però això, a ells, els hi és igual, perquè diuen mentides i queden tan amples, i si els cantes quatre veritats, t'empastifen de merda i diuen que la merda ets tu, que ells estan ben nets, i que només telefonaven per dir 'bon dia, com estàs?'. És com els futbolistes: per ser dels seus, procura no pensar, i sobretot, procurar pensar que els que te miren i te critiquen pensen tan poc com tu. I arribaràs a Conseller o President I amb la tranquil·litat que dóna saber-se el més caradura del món -la ignorància volguda és així-, enfloques 12 anys de presó per la cara a un pres que ja ha complert tota la condemna, jutges a un president de govern per tenir reunions amb qui a tu no t'agrada, dius que no sabies res d'armes de destrucció massiva però que és igual, que eren moros i no cristians. I per això mateix xapen Eivissa en dos trossos amb una autopista dels nassos i queden tan amples. O diuen que no sabien res de cap denúncia, encara que sí que ho sabien. O tapen de ciment Son Real, Ses Fontanelles, Portocolom, Son Espases, Can Vairet, el port d'El Toro, Es Carnatge o Son Sardina i Sa Garriga, i ben aviat, Bunyola.

BUF…! Quin embull! Tot plegat, però, no deixa de ser el mateix: ells sempre hi són, és la mateixa porqueria.
Salvem Mallorca: diguem PROU!

[@more@]

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.