La plataforma

Tothom que hi hagi estat sabrà que Bunyola és un poble encara ben guapo, que conserva l'encant de passejar pel carrerons de la part vella o seure a la plaça a fer un gelat, un cafè o una canya, segons el temps i el gust de cadescú. Encara el té, aquest encant, i malgrat això, no és un poble que solgui destacar per res; de tant en quan, això sí, el nostre nom surt als diaris, normalment per fets puntuals que criden l'atenció -'curiositats'-, com quan el ple de l'ajuntament va declarar l'aleshores president espanyol Aznar 'persona non grata' per no sé quines animalades que havia dit sobre el català; o quan, cada any, La Caixa publica el seu anuari econòmic on hi diu que el municipi està entre els cinc més rics de l'estat (doblers que ningú mai ha vist, que se sàpiga…); o aquest any passat, per Sant Mateu, quan la carrera 'amb poca roba' va ser portada a un parell de diaris.
 

[@more@]

Darrerament, Bunyola ha batut un altre d'aquests rècords, aquesta vegada tot mèrit de l'Ajuntament, i és just que així els ho reconeguem: som el primer poble de la història de Mallorca on, amb un govern de centre-esquerra, s'hi ha hagut de crear una plataforma en defensa del territori. Poca broma, eh?, que la cosa té el seu què, ja que ha estat, la creació d'aquesta plataforma, una feina conjunta del PP, el PSOE, els Independents, UM i PSM / Entesa per Mallorca (els mateixos amb dos noms diferents). Enhorabona, per tant, per la part que els toca als nostres regidors. I als seus responsables polítics insulars i autonòmics, per connivència o per badoqueria. No són pocs els motius per organitzar una Plataforma: 600.000 m2 de polígon industrial són molts de metres, i barra lliure al sòl rústic del terme, i CIMERA, i urbanitzacions a Son Serra, Son Trobat, Can Mas, Can Fil, Sa Fàbrica, Can Gual…

Fa gràcia que tot això s'hagi destapat en pre-campanya; ara que vénen eleccions les camies se giren, i tot són ganes de fer el que no s'ha fet en tota la legislatura: obres a la plaça, inauguracions de projectes inacabats, primeres pedres… N'hi ha que intenten donar lliçons de democràcia popular quan no hi han cregut mai , i fins i tot tenen ganes per posar-la en pràctica d'aquí a un mes, a la correguda i malament -com sol passar- quan han tengut tota la legislatura per fer-ho. En aquestes altures, qui hi pot confiar?

Que els partits de la dreta promoguin la creació de plataformes com la de Bunyola no és res d'estrany ni sap greu ni res, ja que des que el Talaiot Corcat va acampar a Sa Dragonera, ara ha fet 30 anys -just l'altre dia-, això és així; però que PSOE i PSM / Entesa per Mallorca també hi hagin volgut col·laborar, en el naixement de la plataforma, és una fita en la història de Mallorca. S'ha de reconèixer, per tant, que els nostres regidors que crèiem d'esquerres a Bunyola són tot uns pioners.

Qualcú dirà -ho sé cert- que no, que dic mentides, que n'hi ha que estan contra el polígon, i no ho dubt -o sí, que cada dia passen coses noves-; però i contra la resta, que no és poc? Rectificaran? Esper que sí -seria el millor per tots- i si és així, segur que ens podem entendre. De fet, m'agradaria que fos així. El que seria trist per Bunyola és que en aquestes eleccions l'única opció ecologista urbanísticament sensata fos la d'Esquerra-Bunyola…

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La plataforma

 1. Amadeu diu:

  T’agraesc la crítica, astorat, si és constructiva, i estimulant, com dius del blog. De totes maneres, no crec que sigui exagerat dir que Bunyola no surt als diaris: fa temps que tenc comprovat que tenim problemes perquè la premsa escrita reculli informacions al nostre poble; ho he comentat amb molta de gent -fins i tot amb el corresponsal del Diario de Mallorca-, i tots estam d’acord amb això, que el que passa a Bunyola és poc rellevant per als diaris mallorquins.

  Això no vol dir que no sortim, és clar, i els exemples que he posat són només alguns, però sí que és cert que quan hem acaparat més portades i pàgines ha estat per coses com aquestes, malgrat la multitud d’iniciatives culturals que la gent de Bunyola posa contínuament en marxa.

  Pel que fa a la democràcia popular, segurament no ets de Bunyola, company astorat, i no estàs al corrent dels darrers esdeveniments. No, no me referesc al PP, sinó a un altre partit, que els companys d’Entesa anomenen al seu comunicat.

  Tens raó que de vegades podem caure en la tempatció de criticar aferrissadament, sense donar treva. I jo, com tots, hi puc caure. Però crec que la crítica, en aquest cas, és legítima, ja que, com dic a l’escrit, Bunyola és el primer poble amb l’esquerra al govern a Mallorca que ha vist néixer una plataforma en defensa del territori. De la dreta no n’esperàvem més; però de l’esquerra, almanco jo, sí. I ja ho veus.

  Salut!

Els comentaris estan tancats.