El Bloc als blogs

Recuper el títol i la finalitat d'un post que vaig fer el maig, just després del congrés darrer del PSM on es va aprovar posar en marxa l'invent del Bloc; el més curiós és va circular més aquell escrit pel seu nom que no pel contengut. Fa deu mesos, la coalició just es començava a ensumar, clarament, amb EU i PSM, mentre que Esquerra estava a l'expectativa (encara que n'hi havia que ja hi apostàvem); el futur del sector renovador del PSM era una incògnita, Entesa per Mallorca, tan sols un rumor, i el Tercer Espai, la dimensió desconeguda.

Pareix mentida com s'ha mogut, remogut, girat i regirat el panorama nacionalista mallorquí amb manco d'un any. Passa com en el futbol, on qualsevol aficionat, periodista o soci sempre és el millor entrenador, sempre té els remeis als mals de l'equip: que si fitxaria aquell, que si convé jugar a l'atac o al contra-atac, amb una línia de tres o de quatre, que si jugam per l'esquerra o per la dreta; o per cap de les dues bandes, sinó pel mig, que segons diuen, és sempre on hi ha més gent (més difícil d'entrar-hi, per tant)…

Serà qüestió, quan hagi passat tot, de fer-ne un repàs, de tal tragí; qualque dia qualcú haurà de fer la crònica d'aquest quasi any, ja en veig el títol: 'Passió, mort i ressurrecció…? del nacionalisme mallorquí. 2006-2007'. Per les dates que s'acosten, és un nom d'allò més adient.

Mentrestant, a manca d'una crònica completa, es poden seguir les valoracions que han fet els blogaires-blocaires, i el que no ho són, de la incorporació d'Esquerra al Bloc.

Blogs del Bloc

Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes Balears: L'ampliació nacional del Bloc
– Biel Barceló, secretari general del PSM i cap de llista del Bloc al Parlament: Preacord d'ampliació al Bloc
– Miquel Àngel Llauger, coordinador d'Els Verds: Més Bloc i El Bloc, complet
– Antoni Bennàssar, representant de Progressistes pel Bloc: ERC s'ha sumat al Bloc
– Magí Moranta, secretari d'organització del PSM de Palma: Benvinguda Esquerra! i Falten 65 dies!
– Andreu Caballero, militant del PSM d'Inca: Esquerra signa un preacord electoral amb el Bloc per Mallorca
– El Siurell de Marratxí (EU-Verds): Més Bloc per Mallorca

Altres portals

Val la pena pegar una ullada als articles penjats al blog (un, dos, tres, quatre i cinc), sobre el desenllaç final del Bloc, de l'escriptor Miquel López Crespí; més o manco, dóna un poc de branca a tothom. També es pot llegir el que es diu des del Tercer Espai, dimensió ara ja coneguda – més que coneguda, desammascarada…-, i en imparable fusió amb el Segon.

I si hi manca ningú, per favor, que ho digui.[@more@]

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El Bloc als blogs

  1. Biel diu:

    Un consell poliblocs.cat és un recull de blogs dels partits dels països catalans.
    salut!

Els comentaris estan tancats.