El rumor que UM diu que és nacionalista

Circulen rumors per la xarxa que diuen que Unió Mallorquina es presenta en aquestes eleccions amb una desfressa nova, amb la quatri-barrada i tot això. I que la comparsa és més vistosa que mai, i que fins i tot tenen una majorette nova. Bé està, si a la rua s'hi apunta en Crespí, Mateu de nom, que amb un any ha passat per tres partits -perquè després diguin que són els altres els que es mouen- però que se veu que això li dóna més crèdit que la que tenia abans de dedicar-se al canvi de carnet segons la temporada com a mètode d'ascens social.

[@more@]

 
Una flor no fa estiu, i com diuen per aquí, per Barcelona, els fets, i no les paraules, no donen precisament la raó als que tenen fe en una UM nacionalista. Però és sabut que en qüestions de fe, els fets no compten, però els doblers sí que deuen tenir una certa importància en aquests temes, ja que és pagant i no predicant que Sant Pere canta. O se fa d'Unió Mallorquina, que vendria a ser el mateix, perquè tant un com l'altra són els custodis eterns -eternitzats- de les portes de la Misericòrdia…
Dubt que aquesta flor del Pla faci el miracle que tanta de gent necessita com el manà (i potser tenen raó que Mallorca també ho necessita): transformar UM en un partit nacionalista, però sí que perventura ajudarà a fer que siguin una micona manco regionalistes. Vaja, que si de veres pot tenir una mica d'influència dins el seu nou partit, el taujà segur que no dubtarà en demanar que els vots de la Princesa serveixin per fer, per exemple, na Joana Lluïsa Mascaró presidenta del Consell. En aquest sentit, podem estar tots contents.

Qui no hi està tant són els companys d'Entesa per Mallorca (i fins i tot a en Grosske li ha sabut greu la feta). He de dir que, al principi, quan en Crespí va empènyer a l'escissió que va crear el partit, no m'acabaven de convèncer, sobretot quan se deia que Esquerra i Entesa havien de pactar: no en coneixia gaire gent, i els que coneixia no m'inspiraven gaire confiança… Però reconec que ara que els he tractat una mica més, me cauen més bé, parlam i ens entenem, estam d'acord amb molts de temes… i estic segur que, amb el temps, acabarem junts en una o altra fórmula. I vaja, que el protagonista principal de la darrera crisi del PSM i de la fundació d'Entesa deixi als seus companys i la seva credibilitat amb un pam de nas i el cul a l'aire d'un dia per l'altre, és per agafar una volada de campionat. Sobretot si ets d'Entesa.

Si en Crespí ajuda a des-regionalitzar UM, ben feta està la jugada. I esperem que sigui així. Però si just volia ocupar una cadira més ampla dins el CIM -per convicció, per pragmatisme…-, bastava reflexionar-hi una micona més i, en lloc de demanar coherència al seu partit d'abans, que la demani al seu d'ara, ja que si la Princesa hagués pactat amb l'esquerra i no amb el PP, el PSM possiblement hagués entrat al govern del Consell i ell potser seria conseller. El mateix resultat però sense tanta de sang pel camí.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: El rumor que UM diu que és nacionalista

 1. Manel diu:

  S’ha precipitat, al meu entendre. Si UM perd el seu poder decissori, passarà a no ser res i en Crespi embarcat en un projecte frustrat. Cap a on anirà? si tingués fusta d’estadista hauria esperat a després de les eleccions, i potser llavors liderar una UM sense poder, en crisi, però partint des de zero.

  Embarcar-se en un partit corresponsable del govern del PP en matèria de urbanisme i construcció, que atorga subvencions poc clares i que fa mans i mànigues per mantenir el poder sent el quart partit més votat és una bogeria. Inclús si surt escollit (altamernt improbable) no podrà capgirar aquesta situació. No ha tingut paciència.

 2. Amadeu diu:

  Efectivament, el Sus i el Correllengua a Bunyola foren un èxit, un dels millors llocs segons l’organització. M’hagués agradat haver-ne parlat, però no sé que vaig tenir, que no vaig poder, i ara, avui, ja ha passat una mica d’actualitat. Però és cert que -jo el primer- s’hauria de parlar de Bunyola també pels temes positius; per desgràcia, aquests darrers temps, l’actualitat ha girat més en un sentit negatiu, al nostre poble, tot i que no s’han deixat de fer coses en la bona direcció, però que quedaven tapades pels despropòsits municipals. Per sort, la vida social de Bunyola té la seva pròpia dinàmica, positiva i molt activa.

  Això sí, t’assegur que, a partir del 28 de maig, de Bunyola se’n començarà a parlar molt i molt bé…

  Salut!

Els comentaris estan tancats.