De ple en la campanya

D'entrada, convé anunciar el primer gran acte nostre d'aquesta campanya: dimecres 16, a les 21 h, a la Casa de Cultura, acte de campanya amb n'Esperança Mateu, n'Amadeu Corbera i n'Andreu Bujosa.

I és que som de ple en campanya! La primera impressió que vaig tenir quan vaig arribar a Bunyola va ser: 'això està més adornat que per Sant Mateu!' I és que la plaça -que encara no està acabada, però no sé què me fa pensar que per dia 27 sí que hi estarà- pareix que són festes: cartells, pancartes, colorins, garlandes… Talment com les Colles, encara que no sé si tan divertit; interessant, sí que ho és. I és que a aquestes eleccions ens hi presentam 7 partits: perquè després es digui que els bunyolins no ens movem ni tenim interès en res. I la impressió és que, com a mínim 6 de les candidatures estam en disposició d'obtenir representació. De fet, la novetat seríem nosaltres, ja que PP, PSOE, UM i Independents ja hi són, al consistori, i és pràcticament segur que tots hi tornaran a ser, encara no amb el mateix número de regidors.

 

[@more@]

Som els nous, som els joves, som els més diferents. Totes les altres cares són les mateixes de fa quatre anys, cares que tenim avesades, igual que la seva manera de fer… Nosaltres, en canvi, estam obligats a fer el doble de feina per tenir uns bons resultats. Divendres, per exemple, estàrem fins a les quatre de la dematinada penjant cartells de n'Andreu i pancartes, tots junts encolant, amb les mans brutes, enfilats, transportant una escalota amunt i avall, de l'Estació fins al Garrigó. O feim la feina tots, o no la podrem fer: aquí no hi ha ni cap de llista ni darrer suplent, la nostra és una campanya 'artesana'…

És el que li vaig dir ahir  en Jaume Isern, del PP, al mercat. Hi anàrem a posar una paradeta, de bon dematí -i havent-nos colgat a l'hora que ho férem-: caramel·los, punts de llibre i un díptics de presentació, marca de la casa Xango (excel·lent dissenyador! Els programes són per emmarcar de ben fets que estan). Va anar bastant bé, sobretot entre la gent més jove, que és qui més es va aturar, fins i tot una al·lota, que xerrant, havia passat de llarg, va tornar enrera per agafar el díptic. Amb això que va passar la comitiva del PP, sempre molt educats -ho són molt-, i fins i tot vàrem intercanviar 'material': un díptic dels seus per un dels nostres. 'Vos hi heu posat ben prest, eh?', va comentar en Jaume, 'és que si no ho feim així, no farem res', vaig dir jo. Molta sort per les dues bandes -no serem grossers- i a seguir cadascú amb la seva feina.

De problemes també en tenim més que els altres; no sé què passa, però la cara de n'Andreu atrau el gamberrisme. Just en haver partit a dormir, ja dissabte a la dematinada, una troupe que quedava per la plaça s'entretenia a pegar coces als nostres cartells -prèviament s'havien hagut d'enfilar, al més pur estil de monea, a despenjar-los dels arbres-. Ahir dematí, la pancarta de l'Estació ja estava esqueixada (un camió, se suposa), i ara fa poc, un altre cartell, del passeig, estava en terra. Tendrem més gorans que ningú tocant allò que no sona darrera cada cartell que pengem, però també nosaltres tenim més voluntat, i més energia que cap altra llista de les que es presenten a Bunyola.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: De ple en la campanya

 1. Amadeu diu:

  Bones, Joan.

  Efectivament, avui el servidor de Bloc.cat no ha funcionat gaire bé; jo també he tengut problemes per penjar al post i accedir a l’administració del blog.

  Gràcies pels ànims i pels desitjos. No sé si aconseguirem la batlia (ep! però no renunciam a res!), però el que és segur és que farem tot el que sabem i més per entrar a l’Ajuntament i posar en marxa el canvi que el municipi necessita, que és ben i ben urgent.

  No he tengut la sort? de veure el vídeo aquest del PP; tampoc sé si me fa una especial il·lusió, però com a ‘perla’ antropològica podria ser interessant. Ja em diràs on el puc trobar.

  Pel que fa al Bloc, és una història un poc llarga i que al seu moment, quan s’acabi això i sigui el moment de fer-ne balanç, explicaré. Per ara, només t’avançaré que potser és el Bloc que no es va voler unir a nosaltres -a Es Castellet, n’Andreu ho explica bastant bé-, cadescú dirà el que pensi, però sobretot, seran els votants que jutjaran. En Climent és una persona molt gran, hi solia parlar bastant abans d’això, molt més que na Cati, amb la qual no tenien una gran relació. Potser sí que és un luxe per a la seva llista. Amb la nostra, de joventut i de renovació, era impensable que ocupàs un lloc de sortida. De tot això, com te dic, ja en parlaremn quan sigui el moment.

  Salut i gràcies!

 2. Joan diu:

  Gràcies a Macià (anava a dir a Déu, però no som creient) que era un problema del servidor. És que hem deia que havies bloquejat la meva IP i, per un moment. vaig pensar si eres com en Miquel Nadal (UM), que censura a tots aquells que no li diem guapo i que el volem per batle de Palma al preu que sigui.

  El vídeo en qüestió el pots trobar aquí:

  http://www.siquefunciona.com/Candidato/Candidato.asp?can=57

  És ben patètic: diuen que van fer una escola que en part ha pagat l’ajuntament quan hi ha goteres i en Roig va haver de passar comptes a la justícia per la compra dels solars, diuen que han fet un poliesportiu quan el solar és municipal i en part l’hem pagat els bunyolins, diuen que han reformat el Joan March quan és un hospital per tot Mallorca que, a sobre, depèn del Consell…

  Encara tenen la cara de dir que són dialogants (ja ho coneixem ja, els que vivim a Es Garrigó i les rates ens invadien) i de fotografiar-se amb els seus fills (manippulació! com dirien ells si ho féssin els altres) i amb comerciants coneguts del poble (no sé com es deixen, només poden perdre clients).

  No sé que deu haver passat amb el BLOC, només volia dir que és una pena que no aneu tots junts, ja que teniu bastantes afinitats, tal i com heu demostrat. El problema d’anar separats és la dispersió del vot catalanista i d’esquerres, que afavoreix el PP i Independents i no assegura cap regidor per a les dues llistes, ja que, a sobre, teniu la competència d’UM-ENTESA, que faran veure que són més mallorquins, nacionalistes i útils que ningú.

  Estic totalment d’acord amb na Marteta Estaràs en que Mallorca i Bunyola necessiten un ”canvi social revolucionari i de defensa del mallorquí” (sic), pel que tant el nou PSM com ERC sou necessaris. El que tenim ara és la expressió dels calimotxos eròtics de Campos duts al poder de forma perversa. 😉

  Salutacions

Els comentaris estan tancats.