Es nota el final de campanya

Pensava parlar del debat d'ahir a Bunyola, que no va ser res de l'altre món, i molt més tranquil que el de Palmanyola; s'ha de dir que n'Andreu, per la seva inexperiència en aquest camp, se'n va desfer molt i molt bé, fugint de les bregues i fent un discurs que va agradar molt. És clar que és vera que som nous, tots, en això de la política municipal, i que, com li deia a un company, tot just començam i se'ns noten les mancanes: és clar que sí! Que ens donin quatre anys de confiança, i ja es veurà si ens sabem espavilar!

L'únic que em va sobtar d'ahir -on tots els candidats varen estar en la seva línia habitual, i on va ser n'Ildefonso, d'AVI, qui va rebre més-, va ser l'estratègia, ben muntada, per animar el debat, del PP. S'havien repartit en grups de dos pel pati de butaques, i així, quan havien d'animar el seu candidat, els aplaudiments ressonaven per tota la sala, i pareixia que eren més. També s'havien preparat les preguntes 'del públic', i quan va arribar el torn, tot varen ser atacs als partits de l'equip de govern i al palmanyolí, que aquesta vegada havia vengut sense claca (ahir era ell qui jugava en camp contrari), i es va arribar a trobar realment apurat. També és de dir que, a l'estratègia del PP contra AVI s'hi apuntaren els altres partits, excepte la candidata del Bloc i n'Andreu, que a més, va sortir a defensar-lo, i es va guanyar una bona ovació.

 

[@more@]

El PP, però, tenia ben estudiada l'estratègia d'encalentir el debat. Es nota el final de campanya, i supòs que qualsevol cosa val, si així es guanyen alguns vots. Fins i tot amb difamacions i mentides a traïció. No és el cas de les preguntes d'ahir, és clar, però és que avui hem rebut el paperet que surt a la foto. Dubt molt, vaja, que no ho crec, que aquesta parida sigui cosa de la gent del PP de Bunyola: no m'imagín en Jaume Isern, amb el qual hem anat xerrant aquesta campanya, repartint o fent repartir una octaveta tan ridícula. Però és evident que l'absurditat del missatge és cosa de la gent de l'entorn del PP, segurament d'un altre municipi com Calvià o Palma, El Mundo i Libertad Digital, que és el mateix.

Coincideix en el temps la distribució d'aquesta octaveta amb noves declaracions del seu president, que cada vegada que obre la boca és per dir un doi més gros que l'anterior -i escarrufa només de pensar que fa no gaire temps aquest home va ser president del govern d'Espanya-. Supòs que deu ser casualitat, o no, perquè tot coincideix amb el final de campanya, i les enquestes, ni a Mallorca ni a les Balears els són favorables. A Bunyola, ja ho veurem, perquè el PP ha tengut problemes seriosos aquesta legislatura, i el mateix Isern reconeix a Es Castellet d'aquest mes que és impensable que cap partit pugui treure majoria absoluta. Però és que després de la feinada que han fet -que n'han feta: cada punt són al carrer-, avui un 'seu amic' (conegut o no) s'ha pres la campanya pel seu compte i ha decidit insultar la intel·ligència dels bunyolins amb pornografia de la barata: amb amics així, no necessiten enemics.

A més: què te a veure el futur de Navarra amb el de Bunyola? Que ens prenen per beneits?

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Es nota el final de campanya

 1. Joan diu:

  Aquests intents de mesclar la política municipal amb el terrorisme són un intent deseperat del PP i del PSOE per a recaptar vots entre els qui voten amb les vísceres, que podrien ser determinants, cosa que no es pot consentir. ¿Com podem permetre que ETA aconsegueixi tapar el veritable debat que s’ha de dur a terme en aquesta campanya: urbanisme, cultura, serveis socials…? No, impossible. Ens hi juguem molt, massa pel meu gust. Per això preferesc que siguin els partits d’aquí els que siguin capdavanters la propera legislatura.

  Sort per diumenge.

 2. Mateu diu:

  Amadeu, per primera vegada he sentit comentaris de gent “normal”, diguem que que gent que se sent espanyola, que està farta d’immigrants i coses així que diu “I en Puta Rajoy domés sap xerrar d’ETA i ETA i ETA, pareix que no té res més dins es cap…” Crec que és un bon símptoma.
  Una abraçada i que diumenge sigui un gran dia.

 3. Joan diu:

  Enhorabona per l’entrada a l’ajuntament.

  Na Maria Cabot i els seus antics socis (excepte el PSOE) han sortit ben escaldats!

  Feu molta feina per renovar la confiança dels bunyolins cara el 2011.

Els comentaris estan tancats.