Eleccions (I): Esquerra a l’ajuntament de Bunyola

Ja hem fet la primera part de la feina: Esquerra ja és a l'ajuntament de Bunyola, o el que és el mateix, n'Andreu Bujosa serà regidor d'Esquerra-Bunyola pels propers quatre anys. Ha valgut la pena aquest darrer any de feina, de reunions, de discussions, de sopars i converses amb moltíssima de gent; han valgut la pena les hores de son perdudes aquests quinze dies de campanya, les encartellades, les sortides per repartir programes per Bunyola, Palmanyola i Sa Coma, els dematins al mercat, les hores als cafès…
 

[@more@]

Diumenge va ser un dia molt llarg. I molt tranquil: vaig mirar de no posar-me nerviós en cap moment, encara que tothom me demanava si hi estava; 'procur no posar-m'hi', contestava jo. De fet, estava més inquiet pel que podia passar al Parlament, on sí que veia complicat que el PP perdés la majoria absoluta, que no per com anirien les coses a Bunyola, on qui més qui manco tenia un porra amb un o dos regidors d'Esquerra. Durant tot el dia, amb un bon sol no gaire calorós, l'ambient no va poder ser millor, relaxat, hi feia bon estar, a la plaça -encara que el comentari general és que l'enrejolat d'abans agradava més que el d'ara-. Amb el recompte va arribar la tensió, silenci absolut dins els col·legis, i aquí sí que em menjava el bolígraf. També va arribar l'eufòria! A la taula on era jo, la de l'Ajuntament, on vota molta de gent de fora del poble, un de cada quatre vots varen ser pel PP, però 63 varen ser per Esquerra: tercera força, per davant d'Unió Mallorquina; a la taula de la plaça, els resultats foren al·lucinants: 83 vots, el segon partit més votat, molt per davant dels socialistes. A la Casa de Cultura, en tenguérem 78, només a un d'UM, i al Casal d'Entitats, on també hi vota molta de gent de les urbanitzacions, 67. Un total de 291 vots al col·legis de Bunyola, mentres que de Palmanyola n'arribaren 20, que és el que més o manco havíem previst, ja que no presentàvem candidat a l'ELM ni hi havíem fet campanya.

Felicitacions arreu mesclades amb la cara de preocupació amb els rumors que deien que el PP bunyolí treia la majoria absoluta i que el d'en Matas la consolidava. Jo no sabia si estar eufòric pels nostres resultats a Bunyola o maleïnt els mals resultats del Bloc per Mallorca i els 32 diputats peperos que en un moment donat va anunciar IB3. Amb el 76% dels vots al Parlament escrutats i majoria absolutíssima (31), la junta del PP de Bunyola va començar a cridar 'oé-oé!' des d'una taula del bar París, els sentien des de la plaça, i jo me'n vaig anar tirant pestes per no haver-los d'aguantar; els d'UM i Entesa, enfonsats, es tapaven les orelles asseguts al bar Central. I quan me diuen que no, que són 28, i que a Palma els falta un regidor per arribar-hi, ja vaig poder celebrar-ho tot: n'Andreu serà regidor, i en Matats -esperem- estarà a l'oposició! Fins a la una i mitja estàrem bevent pomada i xampany!

Bunyola volia un canvi. Necessitava un canvi, tot i que confés que no és el que jo esperava… Les coses no podien continuar com s'havien fet fins ara, tot i la mania i la caboteria de l'equip de govern, i de no acceptar les crítiques ni veure els propis errors: són massa errades, una darrera l'altra, com perquè la gent hi tornàs a confiar. El PP, amb una llista renovada de cap a cap, i aferrant-se al mateix discurs que nosaltres (no és l'única cosa que ens ha copiat el PP en aquesta campanya) ha guanyat un regidor, i li tocarà governar, veurem com, i sobretot, amb qui; Esquerra hem superat les nostres millors expectatives i el 10% dels vots, més de 300, i a poquíssims sufragis d'UM. De fet, els resultats d'Esquerra a Bunyola són els millors de Mallorca. La quarentena de vots que ens han faltat pel segon regidor els han perdut un parell de cuneros de Palma, amb una llista 'curiosa' i d'edats sàvies -i curtor de mires-. Tot plegat, molt trist -tot el poble ho ha pogut contemplar-, i valdrà la pena que més d'un, reflexioni, que no valia la pena posar en un compromís a qui no s'ho mereixia.

A partir d'avui, comença la segona part de tot això, la feina més seriosa; no podem decebre a la gent que ha confiat amb nosaltres. Bunyola volia canvi, i nosaltres farem tot el que poguem perquè així sigui. Són quatre anys per fer molta de feina, són molts de dies i moltes d'hores per endavant. És una etapa nova de la nostra vida, de les catorze persones que omplíem la llista i de totes les altres que ens han ajudat a confeccionar el programa i a poder-lo dur fins a l'Ajuntament. Serà apassionant. Gràcies a tothom.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Eleccions (I): Esquerra a l’ajuntament de Bunyola

  1. Mateu diu:

    Enhorabona pel regidor!! I pel 10%, llàstima d’aquesta quarentena de vots… Al cap i a la fi Bunyola és un poble intel·ligent, ara just vos falta annexionar-vos a Sóller…jajaja
    Per cert al teu article xerres de què “dissabte va ser un dia llarg”, no tocaria dir “diumenge..”(primera línia del segon paràgraf)?
    Enhorabona una vegada més!
    Bunyola republicana!

Els comentaris estan tancats.