‘Per imperatiu legal’

'Per imperatiu legal', i amb un rum-rum de fons ("què ha dit?" demanava una senyora, "que són republicans i no van del rei", li contestava una altra dona) d'una sala plena a estibar, n'Andreu Bujosa ja és des de dissabte el primer regidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Bunyola. La sessió d'investidura va ser breu, i molt concorreguda, especialment per part de la claca popular que, potser pel temor d'un futur més que complicat, venia més encesa que de costum: malament va la cosa quan es mescla política i família, sobretot si és la de la batlessa sortint. La cosa, però, no va anar més enllà de quatre crits i una estirada de cabells, incidències locals de viles petites com la nostra.
 

El vídeo i les fotos són de n'Esperança Mateu
 
A part d'això, satisfacció entre en Jaume i els seus -enhorabona al nou batle-, i cares llargues entre els partits de l'oposició, excepte la de n'Andreu i de l'amiga Xisca, del PSOE, que també s'estrena. N'Andreu, igual que en Joan Llodrà a Manacor o en Pep Martí a Binissalem, serà l'encarregat de transmetre la il·lusió del carrer a un ajuntament massa blau, i majoritàriament palmanyoler, precisament l'any que Mallorca ha girat al roig -Bunyola sempre al revés-. N'Ildefonso no ens va saudar amb l'efusivitat de les altres vegades: el rodet PP-AVI pareix ben consolidat. Però quatre anys és molt de temps. El mateix que tendrà Esquerra-Bunyola per demostrar que hi ha una altra manera de fer les coses, i tot i la majoria popular, la il·lusió no decau, sinó al contrari; el nostre poble, des de dissabte, és més aprop d'aquest canvi.

[@more@]

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.