‘Catalanisme provocatiu’

N'Hèctor López Bofill és poeta, assagista, novel·lista, articulista de l'AVUI i del Directe.cat, i professor de dret constitucional a la Universitat Pompeu Fabra. Premiat per tot això. I només té 34 anys: imparable. Però és que a més, és independentista, convençut; darrerament, fins i tot té temps de ser crític amb la direcció d'Esquerra, pel paper que té en el govern de la Generalitat.

Hi he parlat qualque vegada, amb ell, i no sé si fins i tot un pic ens varen presentar. Dubt que se'n recordi, de mi, però jo sí que el tenc present. M'agrada llegir-lo: és dels pocs que, en públic, quan escriu o quan xerra, no s'amaga de pensar i parlar dels Països Catalans com el que és: el nom complet del país. I no és poc això, al Principat, on costa trobar qualcú que, públicament, i en una tribuna com l'AVUI -de cada dia més i més regionalista-, en parli. Fins i tot entre les files independentistes, massa vegades Catalunya és el país, i la resta, una espècie d'apèndixs culturals

Per això és un goig llegir l'article d'ahir de n'Hèctor a l'AVUI, on es demanava, sense oblidar la crítica sana a l'actual estratègia del partit -en bona part, justificada i compartida, però no del tot-, com és que pràcticament ningú del Principat s'ha fet ressò del creixement espectacular d'Esquerra a les Balears. Regionalisme? Por? No en contaré més; val la pena llegir-lo per saber-ho.

http://paper.avui.cat/article/dialeg/89692/catalanisme/provocatiu.html

[@more@]

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: ‘Catalanisme provocatiu’

  1. Jordi diu:

    I a més a més, és altafullenc ^^

  2. Joan diu:

    Algú se n’ha adonat que Palma és la ciutat més important on ERC governa en aquests moments?

Els comentaris estan tancats.