Què hi pinta el Bloc en l’afer de Son Espases?

Res. No donem la culpa al Bloc d'una cosa que no ha decidit. No ens auto-flagel·lem, que no val la pena, ni demanem explicacions a les bones persones del Bloc sobre això. La responsabilitat de l'engany, com ja sap tothom a hores d'ara, és del PSOE. És el PSOE que ha mentit, que va dir que faria una cosa i n'ha feta una altra; el Bloc no ha fet res. Per tant, no siguem injusts, no es pot donar la culpa a la gent del Bloc de la decisió miserable  i covarda del mateix president Antich.
 

[@more@]

I és que no seria correcte culpar de tal estafa al Bloc, quan el Bloc no hi ha tengut res a veure: res. I és que el Bloc no hi pinta res, en tot això, com tampoc ho ha fet en el tema de Ses Fontanelles, ni ho fa en l'afer del Port del Toro, ni en la tria de la portaveu del Govern, ni ho farà en un futur en decidir sobre el Segon Cinturó, quan el Camí dels Reis que mena al macro-hospital estigui més que col·lapsat (na Francina Armengol va dir que no es faria: mal presagi). I és que, ara ja ho podem dir: n'Antich sap bé que les coses importants les han de decidir persones importants, com ell, que ha viscut a Madrid i tot -diputat diuen que era-, o na Munar, que és princesa per qualque cosa, i sobretot, és una dona de govern.

Pels del Bloc, hi ha altres feines: batiar carrers (l'amic Bibiloni ja pot començar a preparar una llarga llista de noms de noves vies per devers La Real), treure aigua del metro cada vegada que plogui, convocar oposicions al cos de bombers, aixecar monuments i organitzar jornades d'estudis locals sobre el 36, etc. No és que no siguin coses que no s'hagin de fer, aquestes, ben content estic que es facin, i si no les feim nosaltres -i m'hi incloc, com a militant d'un partit del Bloc que som-, no les farà ningú. Però no veig clar que aquests siguin moutius suficients per mantenir-se al Govern, com diuen alguns, després de la decisió d'ahir, i de les que vendran… no ho sé, jo me pensava que governar era qualque cosa més que això: poder decidir sobre política territorial, cultural, lingüística, sanitària, comunicativa, turística, jo què sé. I per ara, res d'això hem fet. Val la pena?

L'altre dia el conseller Lladó comentava a IB3 que si es feia l'hospital a Son Espases, el pacte quedaria en paper banyat. Que cadescú ho interpreti com vulgui, però avui l'únic paper que està banyat és el del Bloc: i ben banyat! De plorera que ha fet, el paper del Bloc, deu estar banyat. S'ha negociat mostrant les cartes ('no sortirem del Govern', deien, dia sí i dia també), sense capacitat de coacció ni d'amenaça, i ara que el Govern s'ha decidit per fer el paperot amb els seus votants (en Matas, des de Miami, encara riu) els partits del Bloc deuen pensar que, maldament tot, encara es pot eixugar, el pacte, o bé que les paraules del Bloc, igual que les del PSOE, valen el mateix que un duro sevillà. O que la gent és beneita o desmemoriada -el es de març sabrem qui ho és i qui no-, no ho sé.

Però la culpa de tot això no és del Bloc, és vera: és del PSOE (i d'UM) perquè aquest és el seu govern, on les decisions, com és sabut, les pren el president mig en solitari. El Bloc no n'és responsable, no és responsable de res, perquè no hi pinta res. Potser es pot fer un altre pacte; potser es pot tenir un altre president, un que no sigui n'Antich, que no sigui tan mentider. Pot ser el president podria ser del Bloc. Tot això dubt que passi. Però si el Bloc reclama valentia i coherència al PSOE, n'ha de tenir per assumir els propis compromisos i les pròpies paraules. El que tenc clar és que a n'Antich, haver provocat tal embull no li pot sortir gratis.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Què hi pinta el Bloc en l’afer de Son Espases?

Res. No donem la culpa al Bloc d'una cosa que no ha decidit. No ens auto-flagel·lem, que no val la pena, ni demanem explicacions a les bones persones del Bloc sobre això. La responsabilitat de l'engany, com ja sap tothom a hores d'ara, és del PSOE. És el PSOE que ha mentit, que va dir que faria una cosa i n'ha feta una altra; el Bloc no ha fet res. Per tant, no siguem injusts, no es pot donar la culpa a la gent del Bloc de la decisió miserable  i covarda del mateix president Antich.
 

[@more@]

I és que no seria correcte culpar de tal estafa al Bloc, quan el Bloc no hi ha tengut res a veure: res. I és que el Bloc no hi pinta res, en tot això, com tampoc ho ha fet en el tema de Ses Fontanelles, ni ho fa en l'afer del Port del Toro, ni en la tria de la portaveu del Govern, ni ho farà en un futur en decidir sobre el Segon Cinturó, quan el Camí dels Reis que mena al macro-hospital estigui més que col·lapsat (na Francina Armengol va dir que no es faria: mal presagi). I és que, ara ja ho podem dir: n'Antich sap bé que les coses importants les han de decidir persones importants, com ell, que ha viscut a Madrid i tot -diputat diuen que era-, o na Munar, que és princesa per qualque cosa, i sobretot, és una dona de govern.

Pels del Bloc, hi ha altres feines: batiar carrers (l'amic Bibiloni ja pot començar a preparar una llarga llista de noms de noves vies per devers La Real), treure aigua del metro cada vegada que plogui, convocar oposicions al cos de bombers, aixecar monuments i organitzar jornades d'estudis locals sobre el 36, etc. No és que no siguin coses que no s'hagin de fer, aquestes, ben content estic que es facin, i si no les feim nosaltres -i m'hi incloc, com a militant d'un partit del Bloc que som-, no les farà ningú. Però no veig clar que aquests siguin moutius suficients per mantenir-se al Govern, com diuen alguns, després de la decisió d'ahir, i de les que vendran… no ho sé, jo me pensava que governar era qualque cosa més que això: poder decidir sobre política territorial, cultural, lingüística, sanitària, comunicativa, turística, jo què sé. I per ara, res d'això hem fet. Val la pena?

L'altre dia el conseller Lladó comentava a IB3 que si es feia l'hospital a Son Espases, el pacte quedaria en paper banyat. Que cadescú ho interpreti com vulgui, però avui l'únic paper que està banyat és el del Bloc: i ben banyat! De plorera que ha fet, el paper del Bloc, deu estar banyat. S'ha negociat mostrant les cartes ('no sortirem del Govern', deien, dia sí i dia també), sense capacitat de coacció ni d'amenaça, i ara que el Govern s'ha decidit per fer el paperot amb els seus votants (en Matas, des de Miami, encara riu) els partits del Bloc deuen pensar que, maldament tot, encara es pot eixugar, el pacte, o bé que les paraules del Bloc, igual que les del PSOE, valen el mateix que un duro sevillà. O que la gent és beneita o desmemoriada -el es de març sabrem qui ho és i qui no-, no ho sé.

Però la culpa de tot això no és del Bloc, és vera: és del PSOE (i d'UM) perquè aquest és el seu govern, on les decisions, com és sabut, les pren el president mig en solitari. El Bloc no n'és responsable, no és responsable de res, perquè no hi pinta res. Potser es pot fer un altre pacte; potser es pot tenir un altre president, un que no sigui n'Antich, que no sigui tan mentider. Pot ser el president podria ser del Bloc. Tot això dubt que passi. Però si el Bloc reclama valentia i coherència al PSOE, n'ha de tenir per assumir els propis compromisos i les pròpies paraules. El que tenc clar és que a n'Antich, haver provocat tal embull no li pot sortir gratis.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.