La Conferència Nacional

L'altre dia vaig tenir l'ocasió de dinar amb l'amic Uriel, que venia a Mallorca a explicar les esmenes que presentava per la Conferència Nacional d'avui. Feia temps que no el veia, i aprofitant l'ocasió de saludar-lo, vaig voler escoltar la proposta d'Esquerra Independentista -la gent de Reagrupament encara no ha vengut, que jo sàpiga-. No érem gaires, a taula, així que més que una presentació, va ser un retrobament entre amics que no parlaven des de feia estona, i entre plat i plat, també parlàrem de política, de la situació del partit aquí i al Principat, de la direcció, d'EI, etc. Comentava, n'Uriel, que aspiraven a treure un 30% de suport, sabent que això tanmateix seria difícil, però que amb un percentatge semblant estarien molt contents.

 

[@more@]

Com que no he pogut anar-hi, a la Conferència -no sempre es pot triar l'horari de feina-, he passat l'horabaixa fent quatre coses amb l'ordenador (actualitzar el blog, entre d'altres), mirant de seguir els resultats de la trobada. I Vilaweb informa ara mateix que el 43% dels assistents han votat a favor de l'esmena d'EI per renegociar el Pacte d'Entesa; imagín que n'Uriel i els seus (en Pere Aragonès també) encara no s'ho deuen acabar de creure, o potser qui no ho deu creure són els membres de la permanent nacional… Sigui com sigui, i a mi també m'ha sorprès, és evident que bona part (molta de part!) de la militància no està contenta de com van i es fan les coses a dins Esquerra i, com a mínim, a la Generalitat de dalt. I és també evident que l'actual direcció haurà de reaccionar, de qualque manera, a favor d'alguns dels postulats dels companys d'Esquerra Independentista. Seria suïcida no fer-ho.

Em consola veure que, en aquest triple confrontament -que no enfrontament, esperem- entre postures dins Esquerra, sobretot en surt reforçada la idea d'un partit clarament d'esquerres i netament nacional, bé sigui a través de la ponència oficial com de les esmenes d'EI. Especialment d'aquests, m'agrada (i així li vaig dir a n'Uriel) el plantejament clar d'oposar-se a macro-infrastructures nefastes com la MAT, el IV Cinturó o el transvassament de l'Ebre: ja és ben hora que, per convicció nacional, social i ecologista (tot junt), Esquerra es posicioni clarament i per definició en contra d'aquest tipus de projectes, que és el mateix que plantejar un model de país alternatiu (ser independentista és això, no?), i que siguin punts bàsics a tractar en una negociació -o renegociació-, suficients com per rompre o no qualsevol tipus d'acord. En canvi, la idea, en línies generals, d'un partit 'frontista', de la 'concentració nacional', etc., potser és la que ha quedat una mica més debilitada -tot i que un 22% de suports no és poc, certament-.

Precisament, aquests dies aquí s'ha parlat d'una possible candidatura d'aquestes, per a les generals, de 'concentració nacional per damunt de diferències ideològiques', fins i tot amb qualque partit que va donar suport a l'estatut -i que defensa infrastructures com les que rebutja EI-, pitjor encara que el del Principat. Encara és prest per donar res per tancat -ni tan sols obert, supòs-, però vaja, entenc que, precisament, una idea semblant és el que ha recollit manco suports a la Conferència nacional, a on precisament els estatuts s'han mostrat com quelcom insuficient i opressor. Conclusió molt personal: que l'aposta general és la de reforçar l'Esquerra Nacional abans que les Unitats nacionals o el pseudo-progressisme mig federalista.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.