El Pacte dels matisos

Uns dels punts del pacte de govern firmat just fa ben poc entre els partits que ens governen -entre els quals, el meu- parla de configurar un territori equilibrat i sostenible: es diu de fer una Llei del Sòl, una del paisatge, etc., i fins i tot s'explicita l'el·laboració d'un Pla Estratègic de l'Habitatge que, entre d'altres punts, 'donarà prioritat a la rehabilitació i a nous mecanismes per a facilitar el lloguer d’habitatges buits'.  Amb un 40% dels pisos de les Illes buits, el Govern proposa urbanitzar el que queda del sòl rústic per fer-hi més pisos. Ni lloguer, ni rehabilitació ni innovació de cap tipus: deu ser manca d'imaginació, d'iniciativa o de vergonya, el que proposa el Govern; no es pot entendre d'una altra manera.
 

[@more@]

Son Espases ha estat suficient per comprovar que aquest Govern de progrés (format també pel meu partit) no és cap alternativa al del PP, sinó només un complement. Allò que l'anterior executiu proposava, com l'hospital de la Real, aquest només el sap matisar: una mica més enfora, una mica més petit, etc., però l'hospital es farà allà tal com estava programat. Amb això altre, o amb Ses Fontanelles, o ara amb el golf de Son Bosc, és el mateix: el Pacte no té un model diferent del del PP, només diferències d'apreciació i d'execució.

Omplir les quarterades sense urbaniztar que encara queden a Mallorca és completar el pla que el PP va impulsar amb les seves autopistes; la diferència -el matís- és que mentre en Matas les volia vorejar de xalets unifamiliars, el pacte d'esquerres ho farà de 'promocions socials', populisme barater amb el mateix resultat. Així, els pobles que han vist xapat el seu terme amb les autopistes populars, ara veuran com s'aprofiten els seus amatlerars amb habitages econòmics per a palmesans que no poden pagar els preus de les cases a la ciutat. Valenta política d'habitatge, la d'aquest Govern!

El que potser el Govern, els partits que el formen (PSOE i els del Bloc especialment), no recorda, és que si són a on són no ha estat per les seves propostes en habitatge, ni en política lingüística, ni en conservació del medi ambient. De fet, no és per cap proposta en concret, perquè en quatre anys, no se n'ha sentida cap: teníem un PSOE amagat i una esquerra nacionalista centrada en apunyalar-se o fer-se el harakiri. Durant quatre anys, ni els líders del Bloc ni els del PSOE no han estat la cara de l'oposició, precisament, ni de res en concret.Ara que són el cul de les cadires del poder, no obstant, s'han oblidat de qui ha estat la seva cara, amb l'OCB i el GOB al capdavant. Ara, giren la cara que encara els queda cap a un altre cantó quan l'Obra es queixa de la nul·la iniciativa pel català, o el GOB lamenta que, en política territorial, tot segueix igual. O quan la Unió de Pagesos amenaça de mobilitzar-se.

Els partits del Govern han oblidat qui els ha votat, qui els ha ajudat a ser on són, però serà necessari que els votants els oblidin a ells per a què reaccionin? Si el Bloc i els partits que el formen no canvia, no reacciona, si no vol escoltar les crítiques que se li fan, pot ser sí que ho serà. Llàstima.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El Pacte dels matisos

  1. picarol diu:

    Molt encertat. Això és branca constructiva!M’agrada aquest punt de vista i el compartesc.

Els comentaris estan tancats.