Així és el PP, tant si és nou com si és vell

El primer comunicat que férem com a Esquerra-Bunyola va ser en motiu del vot en contra per part de PP -amb la complicitat d'Independents i UM-, ara deu fer precisament més o manco un any, d'una moció presentada pels aleshores regidors del PSM per condemnar el franquisme. Era un PP diferent del d'ara, uns altres regidors, que tenien una manera d'actuar en els plens molt violenta, sempre protestant, sempre creant tensió i crispació amb els altres grups, sempre provocant incidents. Deu ser per això que des de Palma es va decidir substituir-los, a tots, per una gent nova, desconeguda al poble per la seva nul·la implicació social i política, però que es veu que va funcionar: per sorpresa -ells els primers- varen guanyar de llarg les eleccions, i quedaren a poquíssims vots de la majoria absoluta.
 

[@more@]

El PP 'nou', renovat de cares i de maneres de fer, en teoria, es mereixia, pensàrem al principi la gent d'Esquerra, un petit marge de confiança: al cap i a la fi, tampoc els coneixíem personalment, i quan havíem parlat, sempre havien estat correctes; no eren responsables dels mals de la darrera legislatura, i valia més esperar per veure per on aniria la seva gestió. Avui, després del plenari d'ahir, tenim ben clar per on anirà aquesta gestió: autisme -o autoritarisme- democràtic, poca iniciativa i gens de diàleg amb l'oposició. Vaja, el que se sol conèixer com 'aplicar el rodet'.

El que va fer el grup popular de Bunyola, però, va ser molt més que això: va impedir el debat en una institució democràtica, va abusar de la seva majoria d'una manera escandalosa i fins i tot, en alguns moments, patètica; com va dir el regidor d'UM, que fa anys que corre per l'Ajuntament, 'mai s'havia vist una cosa igual'. Si fa un any parlàvem de 'manca de sensibilitat democràtica' del PP d'aquell moment, renouer i vulgar en les formes, avui hem de dir que al PP d'ara, molt més educat -això sí-, li manca 'maduresa democràtica' per governar un ple amb sis partit. No pot pretendre el PP que només ells presentin mocions i vetar les dels grups de l'oposició per sistema, passant-les per la via d'urgència sense avisar -hem de veure si s'ha comès una il·legalitat- i al·legant estranys 'informes tècnics' necessaris per a la seva discussió. No pot fer callar l'expressió de tantes d'opinions polítiques com hi ha a Bunyola

El PP d'ahir, el nou, va vetar totes les propostes d'Esquerra que, d'una manera o altra, afectaven l'Ajuntament, per bé o per mal. Només es va aprovar la moció sobre els torrents, proposta que anava dirigida a la Conselleria de Medi Ambient, sense responsabilitats municipals. En canvi, se'ns va impedir de presentar la moció sobre el coordinador d'esports -proposta que només beneficiava el poble-, sobre el fems o sobre el polígon d'Es Rafalot. Aquí hem de destacar també el 'paperasso' del regidor d'AVI, que si tant s'havia mogut contra aquest polígon, ahir se'n va oblidar…

El que no pot fer el batle és dir als regidors de l'oposició que 'callin i votin', i qualificar qualsevol punt de vista contrari al seu de 'demagògia'. Al batle n'hi sobra, de demagògia, i li manca molta de mà esquerra, molta d'educació i bastanta de cultura democràtica. Una cultura que el seu partit, per molt que es renovi, mai li podrà ensenyar. Ja ho hem vist: que tant si són nous com vells, els del PP són així.

Quant a amadeu

En haver fet els 18, vaig decidir partir cap a Barcelona a estudiar música a l\'Escola Superior de Música de Catalunya, en l\'especialitat de Musicologia. Anys abans havia nascut a Bunyola, Mallorca, un mes d\'abril de 1985. De ben petit m\'ensenyaren a respectar i estimar la llengua i el país, i la música, és clar... Això ha fet que moltes de vegades, en lloc d\'estudiar, me dediqui a ficar-me en organitzacions i truis diversos, com el GOB, les JERC, el BEI i la CEPC, els Joves de Mallorca per la Llengua, ERC, Sa Sargantana i l\'Obra Cultural Balear. I des de fa poc, també membre de la Junta Directiva del GOB.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Així és el PP, tant si és nou com si és vell

 1. Marc Arza diu:

  Amadeu,

  A l’Olla de Grills s’ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

  http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

  T’hi apuntes?

  Marc Arza
  http://www.catalunyafastforward.blogspot.com

 2. PSM + UM + Esquerra + Entesa + Centristes de Menorca + Independents = Diputat al Congrés = Balears tendrà una veu.

Els comentaris estan tancats.